Voorbeschouwing: Pakt Sparta koppositie in Eredivisie?

Op een volledig uitverkocht Kasteel speelt Sparta Rotterdam vanmiddag tegen directe concurrent VVV Venlo. De winnaar van het duel mag zich minimaal voor één dag koploper noemen van de Eredivisie. Een unicum voor Sparta-supporters die vrijdagavond na goed resultaat waarschijnlijk massaal foto’s zullen nemen van teletekstpagina 818.

Makkelijk zal het echter niet worden voor de Rotterdammers om de koppositie te grijpen. VVV won namelijk in de eerste speelronde al van directe concurrent RKC en zal ook tegen Sparta niet zomaar de kaas van het brood laten eten. De Limburgers, die dit seizoen vooral veel Duitse spelers aantrokken, zullen onder leiding van nieuwe trainer Maaskant proberen ook de Rotterdamse concurrent in de degradatiestrijd aan de zegekar te binden.

Toch lijkt er op het Kasteel genoeg vertrouwen in een voor Sparta goede afloop van het duel met de ploeg uit Venlo. Sparta verkeert in uitstekende vorm, won in de voorbereiding vrijwel ieder duel overtuigend en zag pas na 95 minuten twee punten verloren gaan in de Derby tegen het grote Feyenoord. Dit vertrouwen van de fans drukt zich ook uit in de verkoop van seizoenkaarten. Al 8000 Spartanen zullen dit jaar iedere thuiswedstrijd op het Kasteel aanwezig zijn.

Voor Henk Fräser lijken er weinig redenen om de samenstelling van zijn ploeg te wijzigen. Het elftal dat tegen Feyenoord speelde zal dus voor het grootste gedeelte ook op het Kasteel in de basis mogen beginnen. De grootste onzekere factor aan Spartaanse kant lijkt Halil Dervisoglu te zijn. De Turks jeugdinternational vloog gisteren namelijk nog naar Londen om gekeurd te worden door Brentford FC, de ploeg waar Dervisoglu na de winterstop voor zal uitkomen. Tot die tijd zal in Rotterdam echter nog van zijn acties kunnen worden genoten, te beginnen vanavond tegen VVV Venlo.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl