Vooruitblik Schiedams kampioenschap 25 juni bij Hermes DVS: (Hermes DVS)

Aankomend weekend op zaterdag 25 juni staat op het terrein van Herm es DVS alweer de 6de editie van het schiedams kampioenschap voor standaard teams op het programma.  Waterwegsport.nl blikt vooruit met de deelnemers. Dit keer regerend kampioen Hermes DVS met oefenmeester Gokhan Cayir. De oefenmeester kan terugkijken op een uitstekend seizoen maar in het zicht van de haven werd er toch geen promotie bijgeschreven.
 

Wat overheerst er als je terugkijkt op het seizoen?
,,We hebben een goed seizoen gehad. We deden lang mee om de titel, maar Victoria’04 was net iets beter. Ik vond het knap dat we de Schiedamse derby’s wonnen, tweemaal van Excelsior’20, PPSC en SVV. Maar uiteindelijk het niets opgeleverd. We eindigden op de 2e plek en zouden in de nacompetitie tegen 4de klassers spelen. Ik gaf me vooral zelf de schuld van de uitschakeling door  Graaf Willem 2 VAC, meteen in de 1e ronde. Ik heb veel reacties gehad waarin me vooral verteld werd dat ik niet de schuld op me moest nemen. Het is goed dat Excelsior’20 is gepromoveerd, net als FC Maense uit onze poule.”

 

Heb je een beetje zin in het Schiedams kampioenschap:
,,Het toernooi zit altijd goed in elkaar, de spelers vinden het leuk. Er zijn veel bekenden en dat maakt het gezellig. Hermes DVS is vrij compleet, Marvin Vogels en Arse Calame zijn er niet bij.”

 

Wie zie jij als titel kandidaat?
,,Excelsior’20, die zitten in een flow. Alhoewel, doe toch maar Kethel Spaland (zo), die zijn al het hele seizoen in vorm.”

 
Het evenement, waaraan de Schiedamse selectie-elftallen strijden om de eer van de jeneverstad is alweer toe aan haar zesde editie. PPSC (2015), SVV (zo) (2016), SVV (zo) (2017), Excelsior’20/SVV (zo) (2018) en Hermes DVS 2019 legde in de eerdere edities beslag op de titel en bijbehorende DUOCARCUP, de naamgever van de trofee. De afgelopen 2 jaar werd er door de Corona perikelen niet gestreden om de eer.

Het toernooi op het terrein van Hermes DVS start om 11:00 met de poulewedstrijden waarna via kruisfinales en de finale de uiteindelijke winnaar bekend zal worden. De finale staat gepland rond 15:00 uur en wedstrijden duren 1 x 35 minuten. Bovendien vertegenwoordigd de uiteindelijke winnaar Schiedam aankomend seizoen in de supercup wedstrijd tegen de Vlaardings kampioen.

Gezelligheid
Uiteraard staat naast de sportieve eer ook de gezelligheid hoog op de agenda. Het publiek kan genieten van de klanken van DJ Hendrik Offenberg en uiteraard kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard is de toegang gratis.

Het programma:


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl