VR Cup: DVO’32 Via VFC naar 4e ronde

DVO’32 heeft na FC Ommoord en Deltasport ook stadgenoot VFC aan de zegekar gebonden. In een aardige pot voetbal was de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf veruit de betere 3-0 al kregen de kwekkers gelijk na het beginsignaal een dot van een kans om gelijk op voorsprong te komen, echter DVO keeper Ruben Verboon keerde de inzet van dichtbij bekwaam. In het verloop van het 1e bedrijf werd de scheidsrechter hard op het gezicht geraakt van dichtbij en moest even verzorgd worden, gelukkig kon de man daarna door en waren de  ploegen aan elkaar gewaagd al was DVO combinerend de betere.

Door Rinus Zomervrucht

DVO kreeg gaandeweg wel wat aardige kansen, Robin den Breems kopte in goede positie over,  maar het verschil werd gemaakt door een mooie vrije trap op slag van rust van Gert Jan van der Veen die langs de muur naast de paal insloeg 1-0. Vlak na de thee kreeg DVO via 2 kopkansen de mogelijkheid op de 2-0 maar beide keren kopte Gert Jan van der Veen net over.VFC hanteerde de lange bal maar werd niet echt gevaarlijk op 1 moment na toen de bal na een scrimmage binnen de 16 voorlangs werd geschoten. DVO’32 was zeker de 2e helft de bovenliggende partij, aanvoerder Walter Zomervrucht lobde de bal via de buitenkant paal net naast, alvorens in het laatste kwartier de beslissing viel. VFC’s verdediger ging in het duel met Mitchel vd Windt onderuit maar trok echter DVO’s aanvaller mee zodat de scheidsrechter niet anders kon dan de thuisploeg een penalty te geven, verzilverd door Gert Jan van der Veen die het vonnis voltrok.

Wedstrijd gespeeld 2-0 met nog een kleine 10 minuten te gaan. De 3e treffer werd voorafgegaan door een handsbal van Pieter van der Veen maar de leidsman zag het niet en liet doorgaan waarna de hardwerkende Nico Huijer de slagroom op de taart zette door de 3-0 te maken. Een terechte overwinning van de ploeg aan de marathonweg welke vandaag duidelijk de sterkste bleek. Uit de loting kwam voort dat DVO tegen 3e divisionist Capelle de degens mag kruisen in de 4e ronde van de Voetbal Rijnmond Cup wederom aan de marathonweg ( tijd en datum volgen )  voorwaar weer een mooi affiche. Zaterdag weer competitie als het Berkenwoudse FC Perkouw de tegenstander zal zijn dus tot 14.30 uur in Vlaardingen west, gegroet.

Dinsdag 27 Maart 2018 aanvang 20.00 uur 3e ronde Voetbal Rijnmond Cup  DVO’32- VFC 3-0 ( 1-0 )

Scoreverloop:45e 1-0 Gert Jan van der Veen, 82e  2-0 Gert Jan van der Veen ( pen.), 90+1 3-0 Nico Huijer.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Niko v Meijeren, Herve Makuka, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht ( c. ), Ruud Durinck, Robin den Breems (80e Mitchel vd Windt ), Gert Jan van der Veen (85e Reinier van der Veen ), Nico Huijer.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl