Vrijdag 22 mei: Afscheidswedstrijd Fedja Mettes bij KethelSpaland

fedja mettens spaland modder
Fedja Mettes met zoon Ferry tijdens het EK moddervoetbal

SCHIEDAM –  Aankomende vrijdag zal Fedja Mettes (44) officieel afscheid nemen van het selectievoetbal. In een afscheidswedstrijd spelen de vrienden van Fedja tegen een gelegenheidselftal dat bestaat uit spelers die de afgelopen jaren bij zijn verschillende clubs belangrijk zijn geweest.
De wedstrijd op sportpark Kethel begint om 19:30

Het voetbaldier van het eerste uur was de afgelopen drie seizoenen ondanks zijn relatieve hoge leeftijd voor KethelSpaland nog het toonbeeld van onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen.
De vader van 5 kinderen en aannemer in de bouw begon zijn carrière bij Hermes DVS. Na 15 jaar Hermes DVS volgde Abbenbroek en Papendrecht (zo) om drie seizoenen geleden weer thuis te komen in Schiedam, dit keer bij KetelSpaland (zo).
Afgelopen jaar werd Mettes bovendien Europees kampioen met het Nederlands Moddervoetbal in het Belgische Eksel door Polen in de finale met 2-0 te verslaan. (foto)
Mettes speelde twee weken geleden zijn laatste wedstrijd in het eerste van KethelSpaland (zo) en werd in de tweede helft onder luid applaus vervangen voor zijn zoon Ferry.
Mettes zal vanaf volgend seizoen bij KethelSpaland A1 de functie van assistent trainer gaan vervullen.

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl