VVK: VFC (za) plaatst zich voor finale na winst op DVO’32

De zaterdagformatie van VFC heeft zich, na 0-1 winst op DVO’32, als eerste geplaatst voor de finale van het Vlaardings kampioenschap. Beide ploegen stonden in 2019 in de eindstrijd ook tegenover elkaar. VFC werd toen met 7-0 verlies pijnlijk de orgen gewassen. In de competitie had VFC de beide wedstrijden tegen DVO’32 gewonnen (3-0 en 0-2).

In de halve finale van de 48e editie van het Vlaardingse toernooi waren beide formaties ditmaal volkomen aan elkaar gewaagd, waardoor zich een boeiende partij voetbal ontwikkelde, die uiteindelijk slechts één en voor VFC winnende treffer opleverde. Dat doelpunt was het gevolg van een foutje in de DVO’32-verdediging waardoor de altijd lastige en achter de bal aanjagende Coen Bokx VFC op 0-1 zette.

Hoewel het aanvankelijk leek, dat DVO’32 zich bij het verlies zou neerleggen en VFC de zwartwitten makkelijk op eigen helft vastzette, pakten ze toch de draad op en gingen gedreven op jacht naar de gelijkmaker (en verlenging). Verder dan een door VFC-verdediger van de lijn gehaalde bal kwamen ze echter niet.

Op dinsdag 21 juni (aanvang 19.30 uur) treffen Zwaluwen en VFC/zo elkaar in de andere halve finale.

 

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl