Wälemark tweemaal trefzeker bij ruime oefenzege Feyenoord

ROTTERDAM – De koploper van de Eredivisie, Feyenoord, heeft woensdagmiddag in de eigen Kuip de benefietwedstrijd van FC Emmen ruim gewonnen. De Stadionclub won uiteindelijk met 5-0. Wälemark was de grote man door tweemaal te scoren.

In het eerste bedrijf startte Feyenoord met de voorlopige basis  elf. Rasmussen verving de geblesseerde Oostenrijker Trauner met verve, alhoewel het soms wat statisch oogde. In een makke eerste helft was het Wälemark met twee snelle goals die het bal opende. FC Emmen stelde er weinig tegenover. Na de theepauze was het eerste kwartier hetzelfde spelbeeld. Rond minuut 60 wisselde trainer Slot veel spelers, waarna het toch via Idrissi, Pedersen en Danilo de score alsnog opvoerden naar de 5-0 eindstand. Enige tegenvaller voor Feyenoord was het uitvallen van middenvelder Timber, die zich flink verstapte. De ernst van zijn blessure is nog niet bekend. Uiteindelijk kwam Wieffer als vervanger binnen de lijnen.

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft zit er nu op voor Feyenoord. In het tweede weekend van januari vervolgen de Rotterdammers de campagne met een uitwedstrijd bij FC Utrecht.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl