Waterpolo: ZVVS begint pas in tweede periode aan wedstrijd tegen DONK

VLAARDINGEN – Afgelopen zaterdag kwam ZVVS tegen de bekerwinnaar van het vorige seizoen, Donk uit Gouda. Het eerste kwart verliep dramatisch, maar daarna werd de draad opgepikt en was de rest van de wedstrijd gelijkopgaand.

Na de uitschakeling tegen promovendus het IJ, waarbij de Vlaardingers zich in de return-wedstrijd knap revanceerde, was het afgelopen zaterdag de beurt aan Donk. In de tussenliggende week waren er een aantal gesprekken gevoerd met de groep spelers van heren 1 en met een aantal individuele spelers. De tegenvallende prestaties en daarbij opgeteld de afstemming binnen de groep waren hier de oorzaak van. “ Onder het motto waar wrijving is ontstaat warmte” ging de groep aan de slag. Verder werd ook in de wedstrijd gestart met een nieuwe tactiek waarbij er veel meer in zone werd gespeeld vanwege het grote dertig meter bad in Gouda. Zonder de geblesseerde Koen Berendse, de geschorste Dennis Verspoor en de op huwelijksreis zijnde Wouter Oomkes ging ZVVS van start.

Die opstart verliep dramatisch. Binnen de eerste periode was de stand maar liefst 6-0. “ Het was niet de tactiek die niet werkte, maar elke tactiek valt of staat met de uitvoering ervan” aldus `Martin Pronk. “Blijkbaar moeten we onszelf oppeppen met het spelen van een volle pressing”. Al dus geschiedde in het tweede kwart.
Met doelpunten van Sander Verspoor, Tim van Gulik, twee maal, waarvan een uit een strafworp en George Boon kwamen de Vlaardingers weer aardig in de wedstrijd en terug tot 8-4. Tijd voor Donk om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. De laatste fase van de wedstrijd, waarin de Vlaardingers nog steeds de pressing speelden, ging weer gelijk op. Glenn Geerts, terug van weggeweest, was ook weer goed voor twee doelpunten op rij. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Frank Bot nog middels een mooie lob en zorgde voor een 16-10 eindstand. Verder was ook good old Marco de Zwart goed op dreef en keerde een aantal 1-0 situaties uit zijn doel.
“ Als je naar het verloop van de wedstrijd kijkt hebben we eigenlijk een gelijkopgaande wedstrijd gezien met een dramatisch eerste kwart” aldus Pronk. “Natuurlijk win je wedstrijden als deze niet zomaar, toch moeten we blijkbaar eerst over een bepaald punt heen getild worden voordat het echt gaat werken. Ik heb die knop in het tweede jaar eredivisie en mijn vierde jaar bij Vlaardingen nog steeds niet kunnen vinden” aldus de Haagse oefenmeester.

Tussenstanden; 7-3, 1-1, 2-1 en 4-5.
Doelpuntenmakers; Tim van Gulik (3), Sander Verspoor en Glenn Geerts (2), Frank Bot, George Boon en Bart Legierse (1).

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie