Waterpolo: ZVVS (m) hekkesluiter af in eredivisie

VLAARDINGEN – De waterpoloërs van ZVVS hebben voor het eerst in hun eredivisie bestaan vaarwel gezegd tegen de laatste plaats. In een spannende uitwedstrijd werd het IJ verslagen met 11-14.

Zaterdag kwam ZVVS in Amsterdam moeizaam uit de startblokken. Tot het einde van de derde periode liet het IJ de Vlaardingers slecht de figuurlijk gesproken hielen zien. Tim van Gulik tekende voor de eerste twee ZVVS treffers. De aanvoerder nam zoals altijd zijn verantwoordelijkheid en trof twee maal het Amsterdamse doel met schoten uit de tweede lijn. Een ander bijzonder feit uit de eerste periode was dat beide partijen geen enkele persoonlijke fout op het conto konden schrijven.

“De mentale veerkracht en de betere fysieke gesteldheid liet de wedstrijd kantelen” aldus een trotse coach Jerry Doumenis. “Hier hebben we lang op gewacht”. Aan het begin van de derde periode kreeg de, deze wedstrijd, pechvolle Sander Verspoor zijn derde persoonlijke fout. De sterk spelende Bart Legierse en Frank Bot namen succesvol de midachter plek beurteling over. Het IJ zat er doorheen. Conditioneel en mentaal was ZVVS de bovenliggende partij en vlak voor het verstrijken van de derde periode kwam ZVVS gelijk. De afsluitende vierde periode werd maar liefst 4-1 voor de Vaardingers.

“Ik ben trots op de vechtlust van mijn team” aldus Doumenis. “Het valt niet mee om twee seizoenen lang bijna alles te verliezen. Het IJ zit er naar een jaar al tegen aan te hikken. Wij flikken dat maar weer”, aldus een trotse Doumenis.

Tussenstanden: 6-4, 1-1, 3-5 en 1-4
Doelpuntenmakers; Tim van Gullik 5, Glenn Geerts 3, Wouter Oomkes, Dennis Verspoor beiden 2, George Boon, Bart Legierse, Dennis Verspoor allen 1.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord