Waterwegsport.nl Korfbal Challenge: Winst voor Vitesse en SC Twist 2

REGIO – De allereerste editie van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge heeft een toernooiwinst opgeleverd voor eersteklasser Vitessse en het tweede team van SC Twist in de categorie B.

Voor een eerste editie was de publieke belangstelling in de sporthal van Rhoon vrij goed. En de sfeer was van meet af aan goed door toedoen van de blaaskapel van De Volharding. In categorie A bleek Vitesse een maat te groot voor Thor (14-3), maar werden SC Twist en Nexus moeizamer verslagen. In categorie B bleek Twist de toch wel verrassende winnaar in een poule met Vitesse 2, Nexus 2 en RWA 3. Het toernooi werd nog afgesloten met een heuse Waterwegderby tussen Nexus en Twist. Het leverde de Vlaardingers een 6-5 zege op.

Uitgeroepen tot beste speler, en uiteindelijk topscorer van het toernooi, werd Stefan van Helden met zes goals. Nienke Boersma (SC Twist) werd unaniem gekozen als beste speelster. Nadien volgde er een geslaagde loterij ten bate van het goede doel St. WISH. De derde helft met DJ Timo maakte de avond compleet. ,,We hebben hopelijk een basis gelegd voor misschien een nieuwe traditie,” zei organisator Michael de Vogel na afloop. ,,Het liep grotendeels volgens het boekje maar er zijn ook altijd zaken die beter kunnen. Maar dit was in ieder geval meer dan geslaagd.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie