Welke Schiedamse sporters komen op de Wall of Fame?

SCHIEDAM – De jeneverstad Schiedam krijgt een Wall of Fame. Daarmee worden Schiedamse teams en individuele sporters geëerd. De sporters moeten nationaal kampioen zijn geworden, een Europese of wereldtitel hebben behaald of hebben meegedaan aan de Olympische of Paralympische Spelen. Daarnaast mogen Schiedammers ook zelf ideeën aanleveren voor Schiedamse sporters van wie zij vinden dat die op de Wall of Fame thuishoren.

Behalve kampioenen komen ook sporters in aanmerking die kunnen bogen op een unieke sportprestatie of een grote prestatielijst. Of Schiedamse niet-sporters en organisaties die een (inter)nationale uitstraling hebben gehad op de sport.

Het initiatief voor de Wall of Fame komt voort uit de gemeenteraad van Schiedam. Die nam in 2019 een motie aan om Schiedamse sporters te eren. Een commissie van betrokken Schiedammers uit de sport- en cultuursector is samengesteld om dit te realiseren. De commissie adviseert het college van B en W over welke namen uiteindelijk op de Wall Of Fame worden geplaatst. De locatie en de vorm van het eerbetoon zijn nog niet bekend. De commissie verwacht de Wall of Fame begin 2021 te kunnen onthullen.

Wie een Schiedams sporticoon wil voordragen, kan dat per e-mail doen door een bericht te sturen aan contact@schiedam.nl onder vermelding van ‘Wall of Fame’. In de mail moet de naam staan van de sporter én de behaalde sportprestaties.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl