Wervelend Oranje zet nieuwe lente voort tegen Frankrijk

ROTTERDAM – Nederland heeft in een sfeervolle Kuip vriend en vijand weten te verbazen door met uitstekend voetbal te winnen van Frankrijk. Oranje was negentig minuten de bovenliggende partij tegen een laf spelende wereldkampioen en zegevierde daardoor verdiend met 2-0.

Oranje startte brutaal en toonde in de eerste helft aan absoluut geen genoegen te nemen met een gelijkspel. De ploeg van Ronald Koeman had veel balbezit en eigenlijk weinig te duchten van de verdedigend spelende wereldkampioen. Al na twee minuten had het Nederlands elftal op voorsprong moeten staan. Wijnaldum kon vrij inschieten na een goede actie van Memphis, maar de oud-Feyenoorder schoot recht op doelman Lloris. Ook erna was Oranje dreigend, zonder daarbij tot scoren te komen. Na twintig minuten drong Frankrijk even aan, maar verder dan een afstandschot van Pavard kwamen ‘Les Bleus’ niet. Daardoor leken beide ploegen met een gelijkspel de rust in te gaan, maar vlak voor het rustsignaal kwam een opportunistische voorzet van de Jong pal voor de voeten van Babel. De aanvaller vond Lloris nog op zijn weg, maar in de rebound zorgde Wijnaldum er uiteindelijk voor dat het Nederlands elftal met een voorsprong de kleedkamers in mocht.

Ook in de tweede helft speelde Nederland erg goed. Tot aan de zeventigste minuut was Frankrijk eigenlijk niet op de helft van Oranje te zien. Toch deed het Nederlands elftal zich te kort door niet te scoren Van Dijk, Depay en met name oud-Spartaan Denzel Dumfries kregen uitstekende kansen om de score verder uit te bouwen en gezien het spelbeeld waren 2 of 3 Oranje doelpunten niet onverdiend geweest. Omdat de kansen niet afgemaakt werden loerde aan de andere kant nog het gevaar op een Franse counter, maar eigenlijk kwam de ploeg van bondscoach Koeman geen moment meer in de problemen. In de absolute slotfase kreeg Oranje nog een strafschop voor en overtreding op Frenkie de Jong, die Depay met een prachtige Panenka afrondde.

Door de overwinning op Frankrijk heeft Oranje nog alle kans om eerste te worden in de Nations League poule. Bij een gelijkspel of overwinning op Duitsland aanstaande maandag verzekeren de internationals zich van een extra ronde in deze nieuwe competitieopzet. Bovendien betekent de overwinning dat Duitsland degradeert en volgend jaar in de B-divisie zal spelen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl