Wielerzesdaagse: Stroetinga en Kreder aan kop

Rotterdam – De eerste ronde van het gevecht om de eindzege in de Zesdaagse van Rotterdam werd donderdagavond gewonnen door Wim Stroetinga en Raymond Kreder (61 punten), maar van een echte knock-out was totaal geen sprake. De twee Nederlanders bouwden tijdens openingsavond in Ahoy Rotterdam slechts een minimale voorsprong op.

Foto:Wouter Roosenboom

Vijf andere koppels bevinden zich na de eerste nacht nog in dezelfde ronde. Vier van hen geven ook qua punten amper iets toe. Kenny De Ketele-Moreno De Pauw (59 punten), Albert Torres-Sebastian Mora Vedri (50) , Niki Terpstra-Yoeri Havik (45) en Jesper Mørkøv- Alex Rasmussen (34) hijgen de leiders in de nek. Morgan Kneisky en Christian Grasmann staan met een totaal van 13 iets verder weg.

Titelverdediger Terpstra gaf in de eerste koppelkoers samen met zijn maatje Havik direct aan met wat voor intenties hij deze week in Ahoy rond zal rijden. Met een overtuigende overwinning greep de Noord-Hollandse tandem direct de leiding. Het was tegen het zere been van Stroetinga en Kreder die dankzij sterke eindspurten de ploegafvalling en de tweede koppelkoers wonnen. De twee mochten zodoende een flinke sloot punten bijschrijven en namen de leiding over.

Het Belgische koppel Kenny De Ketele-Moreno De Pauw glipte vervolgens dankzij een klinkende zege in de koppeltijdrit ook over Terpstra en Havik heen, waarna de Nederlanders in de afsluitende klassementswedstrijd nog een plekje prijsgaven. Het zal ongetwijfeld voor extra motivatie zorgen bij de immer strijdlustige Zaankanters.

Provato/GPN Sprint Cup
De Nederlandse sprinters schoten op de openingsavond letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Met name Hugo Haak was in vorm in het rechtstreekse duel met het beste wat Tsjechië op sprintgebied te bieden heeft. Dankzij glorieuze overwinningen in twee van de drie keirin-races, gaat de rappe man uit Nieuwegein met een totaal van tien punten aan de leiding. Landgenoot Jeffrey Hoogland volgt met negen punten. De Tsjech Tomas Babek is echter niet ver weg: zes punten.

Hoogland versus Bos
Jeffrey Hoogland schreef het prestigieuze sprintersdrieluik met Theo Bos op zijn naam. Het oermens uit Nijverdal won de eerste manche met overmacht, maar zag zijn tien jaar oudere collega in de tweede rit langszij komen. Het verschil was minimaal op de finishlijn, maar met een uiterste krachtsinspanning sleepte Bos een beslissende sprint uit het vuur. Daarin toonde Hoogland andermaal zijn klasse en trok hij met zijn benen als boomstronken een verdiende overwinning over de streep.

Talents Cup
De Belgische talenten Killian Michiels en Matthias van Beethoven toonden in de eerste koppelkoers van de Talents Cup hun klasse. De jongelingen waren een klap beter dan de rest van het veld en haalden het einde van de Madison met een ronde voorsprong op de nummers twee, hun landgenoten Lorenzo Blomme en Bryan Boussaer.

Bron:zesdaagserotterdam.nl

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie