Willem van der Steeg van EK moddervoetbal naar WK curling

Schiedam – Willem van der Steeg maakt deel uit van het Nederlands curlingteam dat bij het WK in het Russische Kazan de nationale driekleur zal verdedigen. De geboren rotterdammer baarde twee jaar geleden opzien  door met het Nederlands moddervoetbalteam, met in de gelederen een groot aantal Schiedamse voetballers, de Europeese titel in Eksel te pakken. Na dit avontuur was hij toe aan nieuwe uitdaging en verruilde hij de modder voor het ijs. Samen met zijn maatje Danny van den Berg neemt hij  van 14 t/m 22 oktober deel aan WK in Kazan. “een mooie en uitdagende poule” kijkt de avonturier vooruit.

Van den Berg en Van der Steeg maken deel uit van het Nederlands mixed curling team, waarbij twee mannen en twee vrouwen het team vormen. Het vrouwelijke deel bestaat uit Jiska Kortekaas en Valeriya Miksha. Het WK mixed curling vindt plaats van 14-22 oktober in het verre Kazan, aan de oevers van de Wolga. In deze hoofdstad van de autonome republiek Tatarstan zijn de laatste jaren al tal van gerenommeerde sportwedstrijden gehouden. Van der Steeg: “De World Curling Federation heeft een interessante locatie gekozen. Deze stad in het oosten van Europees Rusland is niet alleen cultureel een bezienswaardigheid, maar de laatste jaren heeft Kazan zichzelf echt op de kaart gezet als een van de toonaangevende Russische sportsteden.”

Aan het WK zullen in totaal 37 landen deelnemen. Nederland zal uitkomen in poule D, die verder bestaat uit: Duitsland, Zwitserland, Turkije, Estland, Wales, Slovenië en Kroatië. “Op zich zitten we in een mooie poule, met toplanden als Zwitserland en Duitsland, maar ik had het ook wel leuk gevonden als bijvoorbeeld Canada, de VS, Japan of Brazilië bij ons had gezeten.” kijkt hij naar de loting.

Over de doelstelling zijn de meervoudig internationals eensgezind: “De aanloop is goed te noemen, met onder andere een tweede plaats in de Eredivisie. We mogen tevreden zijn als we allebei hetzelfde hoge persoonlijk percentage gooien als op het EK in Kopenhagen. Als dat er toe bijdraagt dat we de volgende ronde weten te bereiken in deze moeilijke poule, zou dat heel mooi zijn.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord