Het Nederlandse mannenteam heeft ook het derde treffen in de Super 12 niet kunnen winnen. Pakistan maakte optimaal gebruik van de betonharde pitch in Perth en hield Nederland op 91/9 – een score die Pakistan overigens pas in de veertiende over en met vier wickets down wist te overtreffen.

Met Brandon Glover voor Logan van Beek, Stephan Myburgh voor Vikram Singh en de opgelapte Roelof van der Merwe voor Shariz Ahmad koos Nederland voor ervaring. Ook koos het voor batten na de toss te hebben gewonnen.

Dat die keuze niet goed uitpakte, kwam omdat Pakistan optimaal gebruik maakte van de ‘bouncy track’. Een weergaloze cover drive van Myburgh (6) werd gevolgd door een top edge die zijn einde betekende: 7/1. Het was onmogelijk om te pullen. Bas de Leede (6 rh) was laat op een pull shot; de grille van zijn helm raakte zijn jukbeen. Hij ging retired hurt en werd in het stadion gehecht. Tegenwoordig mag de subsitute (Logan van Beek) dan de plaats van de geblesseerde innemen en naast fielden ook batten en bowlen. Met Tom Cooper uit, De Leede retired hurt en O’Dowd lbw stond Nederland op een vrij uitzichtloze 34/3 na tien overs.

Ackermann (27) speelde de rampshot succesvol op de razendsnelle Rauf, maar de reverse sweep in de vijftiende betekende over het einde van zijn innings: 61/4. Ook Edwards (15) en Van der Merwe (5) zagen door uitstekend bowlen van de Pakistanen nauwelijks kans de boundary te vinden. Het was 73/6 in de zeventiende over; meer dan 91/9 zat er niet in het vat voor Oranje.

Innings Pakistan

Pakistan liet zien dat er op de stuiterstrip wel degelijk kon worden gebat. Echter, Babar Azam hielp Oranje een handje. Een briljante stop van Van Beek op point zette wat druk op de Pakistaanse captain, die zichzelf een bal later uitrunde dankzij een fantastische direct hit van Roelof van der Merwe: 16/1.

Brandon Glover (141 km/h) begon met een zuinige eerste over en werd in zijn tweede over beloond toen hij lefthander Fakhar Zaman (20) caught behind kreeg: 53/2. Oranje verkocht de huid zo duur mogelijk – Van Meekeren (1-19) kreeg Rizwan (49) gevangen achter het wicket en bezorgde Glover (2-22) diens tweede wicket door een vang op third man – maar kon niet verhinderen dat Pakistan in de veertiende over de target haalde.

Door: KNVB
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl