WK handbal: Japan obstakel voor opgebloeid oranje

In Magdeburg treft de formatie van Thomsen de nummer drie van poule C: Japan. De Aziatische opponent hield onder meer Montenegro en Brazilië onder zich. Vanuit een offensieve dekking probeert de aanstaande opponent de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen.

Van der Wissel
Vrijdagavond gooide Nederland het schroom van zich af. Thuisland Duitsland werd met overtuiging een kopje kleiner gemaakt (31-23). Vanuit een gesloten dekking stoven de Oranjedames naar voren. Opgebloeid werden de goals, in de uitverkochte Arena Leipzig, aaneen geregen.

Pearl van der Wissel staat aan de vooravond van haar rentree in de nationale ploeg. De 33-jarige opbouwspeelster heeft zich, ten koste van Angela Steenbakkers, bij de WK-selectie gevoegd. Als schutter met een beweging moet Van der Wissel een plaag worden voor de rappe Aziaten.

Neagu
De winnaar van de achtste finale ontmoet in de kwartfinale de winnaar van het treffen tussen Roemenië en Tsjechië. Eerstgenoemd land bestormt het wereldkampioenschap met topspeelster Neagu binnen de gelederen. Nederland-Japan is te zien op kanaal 14 van Ziggo Sport.

Foto: Mischa Keemink

Handbalinside


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie