WK Handbal: Oranje zeker van achtste finales

 LEIPZIG – De Nederlandse handbalsters hebben zich dinsdag al na drie duels verzekert van de achtste finales. In het derde groepsduel van het WK in Duitsland werd het fysiek sterke Kameroen met 29-22 geklopt. De eerste vier ploegen uit elke poule van zes landen gaan door naar de achtste finales. Oranje is vanwege een beter onderling resultaat niet meer te achterhalen door Kameroen of China.

Nederland pakte weliswaar een snelle voorsprong, maar overtuigend was het totale spel niet. Ondanks een 14-8 voorsprong bij rust in het voordeel van de vice-wereldkampioen, kon Kameroen na rust terugkomen tot 18-14. De frustraties zaten diep bij Oranje, waardoor bijvoorbeeld bondscoach Thomsen met een tijdstraf werd berispt.

Uiteindelijk nam Nederland het heft weer stevig in handen en liep uit naar 24-15. Ondanks het missen van nog wat kansen, won Oranje alsnog vrij simpel met 29-22. Estevana Polman en Laura van der Heijden waren de topscorers met beide vier goals. Nederland treft nu alleen nog Servië en Duitsland in groepsverband.

 

 

 

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie