WK Handbal: titelverdediger Nederland uitgeschakeld door favoriet Noorwegen

SCHIEDAM – De Nederlandse handbalsters hebben maandagavond het WK in een deceptie zien eindigen. In de tussenronde verloor Oranje met 37-34 van Noorwegen, dat nu samen met Zweden naar de kwartfinales gaat.

De formatie van coach Monique Tijsterman speelde een prima eerste helft en bleef continu aan de goede kant van de score. Halverwege de wedstrijd had Oranje een verschil van zes punten voorsprong opgebouwd (11-5 en 12-6 red.), maar bij rust stonden de Noorse dames alsnog langszij: 17-17. Na de pauze nam Noorwegen steeds meer het duel in handen en wist het een gaatje te slaan naar 22-19 en 27-24. Oranje kwam terug tot 27-26, maar bleef achter de feiten aan lopen. Soms moesten Oranje-speelsters als de Schiedamse Kelly Dulfer kleine overtredingen maken om snel weer in balbezit te komen. Alleen wisten de Noorse dames optimaal van een mindere en slordige slotfase van Nederland te profiteren. Zodoende verloor Oranje met 37-34.

Dekking

Na afloop van het duel was de teleurstelling duidelijk zichtbaar bij speelster Danick Snelder. “Ik denk dat we het hebben weggegeven in de dekking,” zei ze bij Ziggo Sport. “We hadden een missie en een plan, zeker voor vandaag. En het vertrouwen in elkaar was enorm groot. Dan is dit wel pijnlijk. Het was gewoon toch niet goed genoeg.” Zo eindigt het WK in een deceptie, waar Nederland meermaals record verbrak met monsterzeges. Uiteindelijk koopt de ploeg van Monique Tijsterman daar niets voor nu het als derde eindigt in de poule van de tussenronde en keert het sneller terug naar huis vanuit Spanje.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl