WK levert Feyenoord miljoen op

Het WK is een financiële melkkoe voor een aantal eredivisieclubs. In Rusland waren de laatste weken in totaal veertien spelers van Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, Heerenveen en ADO Den Haag actief. Dat levert miljoenen euro’s op.

De FIFA geeft clubs een vergoeding per speler die actief is op het WK. In totaal is er een pot van 179 miljoen euro beschikbaar, die wordt verdeeld over de 735 spelers die actief zijn op het WK. Per dag krijgt een club omgerekend 7357 euro. Feyenoord incasseert het hoogste bedrag van alle eredivisieclubs: 921.518 euro. De opbrengsten van Amrabat moeten gedeeld worden met FC Utrecht, omdat de Marokkaanse international tot de zomer van 2017 onder contract stond in de Domstad.

Na Feyenoord is Ajax de club met de meeste WK-inkomsten: 826.626 euro. PSV ontvangt 669.487 euro. Ook AZ (Alireza Jahanbakhsh), sc Heerenveen (Reza Ghoochannejhad) en ADO Den Haag (Tyronne Ebuehi) kunnen een bijdrage van de FIFA tegemoetzien. En FC Utrecht, dat profiteert van de WK-deelname van oud-speler Amrabat.

Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl