WK Tafeltennis: Britt Eerland en Laurens Tromer lichtpuntjes in Oranje-selectie


SCHIEDAM – Op het WK Tafeltennis zijn de Oranje dames blijven steken op de vierde plaats in de groep. Hierdoor is de ploeg van de Schiedamse Britt Eerland veroordeeld om nog te spelen voor een eindpositie tussen plek 13 en 18.

Dinsdag wonnen de dames met 3-2 van Polen, maar werd met dezelfde score verloren van Tsjechïe. De Schiedamse troef Eerland speelde vier duels en won twee duels: ze versloeg Chechova met 3-1 en verloor nipt met 3-2 van Hana Matelova. Later won de Schiedamse overtuigend met 3-0 van Grzybowska, maar verloor uiteindelijk met 3-0 kansloos van Li Quan, de nummer 32 van de wereld.

In de B-categorie wonnen de Nederlandse heren, met opnieuw Schiedammer Laurens Tromer in de hoofdrol, met 3-0 van Canada. Het was de tweede zege op rij, nadat maandag met 3-1 werd gewonnen van Chili. Laurens Tromer was met 3-2 te sterk voor Antoine Bernadet. De andere winstpunten werden binnen geslagen door Ewout Oostwouder en Rajko Gommers. Woensdag speelt Oranje de twee laatste groepsduels. Om 10.00 uur is Thailand de tegenstander en om 19.00 uur treft het Denemarken. Opvallend: beide tegenstanders wonnen net als Nederland tweemaal en verloren één duel.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl