WK Voetbal: Oranje lijkt klaar voor groepsduel met Senegal

ROTTERDAM – Voor het Nederlands Elftal begint maandag eindelijk het WK echt in Qatar. De formatie van bondscoach Van Gaal neemt het in Groep A op tegen Senegal.

Van Gaal & co bereidden zich al een dikke week voor op dit eerste groepsduel met de Afrikaans kampioen. De afgelopen dagen is gebleken dat de bondscoach mogelijk enkele verrassingen uit de hoge hoed zal toveren qua opstelling. Zo berichten het AD en inmiddels ook De Telegraaf dat Noppert het Nederlandse doel zal verdedigen – hierdoor zit Feyenoorder Bijlow op de bank – en dat oud-Ajacied De Ligt zal starten ten faveure van Timber. De keus zou te maken kunnen hebben met het feit dat Senegal een vooral fysiek sterke tegenstander is dat de duels niet schuwt. Janssen heeft ook sowieso een basisplaats, want Depay is nog niet fit genoeg voor een volledige wedstrijd. Wel kampt het Afrikaanse land met een enorme aderlating, want sterspeler Mané heeft vlak voor de start van het kampioenschap verstek moeten laten gaan. De speler van de Duitse koploper Bayern München kampt met blessureleed en kan hierdoor niet deelnemen. Toch is Senegal niet uit te vlakken, want het herbergt voldoende spelers met ervaring uit de Premier League. Denk aan doelman Mendy, de eerste goalie van Chelsea, of aanvaller Sarr van het kleinere Watford.  Tel daarbij op dat dit ook het eerste duel ooit is tussen beide landen. Het wordt hoe dan ook geen gemakkelijke kluif voor Oranje. Het duel begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

De ploeg die dit duel in haar voordeel beslecht, komt dan op gelijke hoogte qua puntenaantal met koploper Equador. Dat won zondag de openingswedstrijd van het toernooi. Qatar werd door twee treffers van Valencia met 2-0 opzij gezet

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl