WK Voetbal Round-Up: Alle kwartfinalisten zijn bekend

LANDELIJK – Op het WK Voetbal in Qatar zijn alle duels in de achtste finales gespeeld en daarmee alle kwartfinalisten bekend. Een round-up van deze ronde.

De achtste finales begonnen met de duels tussen Oranje-VS en Argentinië-Australie. Nederland won uiteindelijk met 3-1 en Argentinië won met 2-1 dankzij onder andere Messi. Vrijdag spelen de twee ploegen nu in de kwartfinales tegen elkaar, en dat betekent een herhaling van de halve eindstrijd uit 2014. Die wordt dan om 20.00 uur gespeeld.

Eerder op de dag nemen Kroatië en Brazilië het tegen elkaar. Zij wonnen respectievelijk van Japan (1-1 na 120 min. en beter gescoord met de pingels red.) en Zuid-Korea (4-1 winst red.). Dat duel wordt om 16.00 uur gespeeld en het betreft een duel tussen de nummer twee van het laatste WK, Kroatië, en de grote titelfavoriet voor deze editie, Brazilië. Een clash tussen de iconen Modric en Neymar.

Frankrijk plaatste zich ten koste van Polen (3-1 winst red.) voor de kwartfinales en treft daarin Engeland, dat op haar beurt te sterk was voor Senegal met 3-0. In de laatste kwartfinale stuiten Marokko (winst op Spanje na strafschoppen red.) en Portugal op elkaar. De Portugezen wonnen overtuigend met 6-1 van Zwitserland.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl