WK Voetbal Round-Up: Brazilië in spectaculaire groep G door


REGIO – Het is weer tijd voor de dagelijkse round-up over het WK Voetbal in Qatar. Ditmaal aandacht voor de tweede speelronde in de groepen G en H.

Groep G

In Groep G waren twee spectaculaire wedstrijden te zien. Allereerst was het de beurt aan Servië en Kameroen wat vooraf al onrustig was bij de Afrikanen. Oud-Ajacties Onana was net uit het team gegooid en kwam dus niet in actie. Kameroen was spelenderwijs niet van slag en opende snel de score via Castelletto, maar vlak voor én na rust sloeg Servië genadeloos toe via Pavlovic, Milinkovic-Savic en Mitrovic. Maar daarna wisselde de Afrikaanse bondscoach Song succesvol en hij bracht aanvaller Abubakar: die scoorde aansluiting met een fantatische lob en gaf de assist op Choupo-Moting voor de 3-3. In het andere duel hielden Brazilië en Zwitserland elkaar zeer lang in evenwacht. De Selacao kreeg eigenlijk voor hun doen erg weinig kansen, maar Casemiro schoot alsnog de ploeg acht minuten voor tijd in veilige haven. Zodoende is Brazilië al zeker van de volgende ronde. De twee ploeg wordt in de laatste speelronde bekend eind deze week.

Groep H

In groep H vond er ook een spektakel plaats tussen Zuid-Korea en Ghana. De Afrikanen kwamen via Salisu en Ajacied Kudus op 0-2, maar konden niet voorkomen dat Cho (2x) gelijk maakte. Uiteindelijk werd Zuid-Korea nog in rouw gedompeld doordat Kudus het duel alsnog in Ghanees voordeel besliste: 2-3. In de avondwedstrijd tussen Portugal en Uruguay bleef het lang 0-0 totdat in het tweede bedrijf Bruno Fernandes de score opende: 1-0. In de slotfase zorgde hij vanaf de strafschopstip nog voor de 2-0. Door de tweede zege is Portugal al zeker van de volgende ronde. De nummer twee wordt in de laatste speelronde bekend.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl