WK Voetbal Round-Up: Finale wordt Frankrijk – Argentinië


LANDELIJK – Het is weer tijd voor de bijna dagelijkse WK Voetbal Qatar Round-Up. De finale is sinds woensdagavond bekend: de landen van de sterren Mbappé en Messi nemen het daarin tegen elkaar.

Dat betekent een affiche tussen Frankrijk en Argentinië. Opvallend detail: beide sterspelers staan onder contract bij Paris Saint Germain, een club die in handen is van Oryx Qatar Sports Investments.

Argentinië – Kroatië 3-0

Deze halve finale was op voorhand een interessant affiche. Beide landen stonden op de laatste twee WK’s in de finale. Argentinië verloor in 2014 van Duitsland en Kroatië verloor in 2018 van Frankrijk. De storm na het duel met Oranje was voor de Argentijnen gaan liggen en dat was merkbaar op het veld. De Zuid-Amerikanen hadden weliswaar minder balbezit, maar waren dodelijk in de afronding. Messi opende vanaf elf meter en Alvarez scoorde ook voor én na rust een keer om de eindstand op 3-0 te bepalen.

Frankrijk – Marokko 2-0

Aan het sprookje van Marokko is woensdagavond abrupt een einde gekomen. De Leeuwen van de Atlas speelde misschien nog wel de beste wedstrijd van het toernooi en waren zeker niet de mindere van de Fransen. De voetballers met Nederlandse roots – Amrabat, Ziyech, Mazraoui en Aboukhlal – waren opnieuw belangrijk voor de ploeg. Weliswaar opende Frankrijk na vier minuten de score via Hernandez, maar daarna was Marokko minimaal gelijkwaardig. Giroud kon het duel al voor rust beslissen, maar faalde opzichtig. Daarna groeiden de Marokkaanse ploeg in de wedstrijd en was Al Yamiq met een omhaal dichtbij de gelijkmaker. De Franse goalie Lloris redde bekwaam. In het tweede bedrijf kwam Marokko steeds dichterbij de gelijkmaker, zette het de Fransen vast, maar gescoord werd er niet. Nadat uiteindelijk invaller Muani voor de 2-0 zorgde, vloeiden de krachten weg bij de Leeuwen van de Atlas.

Komende zaterdag komt Marokko nog eenmaal in actie. In de wedstrijd om de derde plaats treft het opnieuw Kroatië. In de poulefase speelden de ploegen nog met 0-0 gelijk tegen elkaar. De finale is zondag dus tussen Frankrijk en Argentinië. Wanneer Messi in actie komt, dan wordt het de nieuwe recordhouder met de meeste WK-duels ooit als speler: dan passeert hij de Duitser Matthaus en komt op 26 WK-duels uit.

 

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl