REGIO – Op het WK Voetbal Qatar is zondag weer een hoop gebeurd. Ditmaal was het de beurt aan de groepen E en F. De dagelijkse round-up.

Groep E

In Groep E werd de dag afgetrapt tussen Japan en Costa Rica, waar Bryan Ruiz (ex-Twente) deel uitmaakt van de selectie. De Japanners verrasten eerder vriend en vijand door Duitsland te verslaan en Costa Rica werd met 7-0 van het veld geblazen door Spanje. Maar dit duel bleek meer in balans dan vooraf werd verwacht. Japan, met de voormalige Eredivisie-spelers Doan, Yoshida en Itakura in de basis, werd uiteindelijk tien minuten voor tijd verrast door de enige treffer van de dag: 1-0 door Fuller. In de avondwedstrijd tussen Spanje en Duitsland, wat tot nu toe één van de beste wedstrijden was, bleek veel te genieten. De Nederlandse arbiter Makkelie leidde dit duel goed en zag twee teams die aanvallend speelden en beide kansen gekregen. Alleen scoren deden zij pas in de tweede helft: Morata opende het bal en Füllkrug zorgde voor de gelijkmaker. In deze poule is Spanje de koploper en Duitsland laatste. Alleen kunnen alle teams nog door.

Groep F

Groep F is zondag helemaal op zijn kop gezet. Marokko won zeer verrassend, en dik verdiend, met 2-0 van het matig spelende België. Sabiri opende de score en uiteindelijk zorgde Aboukhlal voor de beslissing in dit treffen. Door de overwinning is Marokko gedeeld koploper in deze groep, want in de avond won Kroatië simpel met 4-1 van Canada. Davies opende furieus namens de Noord-Amerikanen, maar dankzij Kramaric (2x), Livaja en Majer werd het alsnog 4-1.

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl