REGIO – Tijdens de vierde dag op het WK Voetbal in Qatar kon de voetballiefhebber veel genieten. Zo stuntte Japan tegen viervoudig wereldkampioen Duitsland en won Spanje met groot verschil van Costa Rica. Nu de dagelijkse round-up.

Groep E

In Groep E is Duitsland woensdag enorm verrast door het stuntende Japan. De Duitsers startten nog sterk en kwamen via Gundogan verdiend op 1-0 vanaf elf meter. Maar de ploeg kon niet verder doordrukken en liet hierdoor Japan in leven. De Aziaten knokten zich knap terug en uitgerekend de in Duitsland voetballende ex-PSV’er Doan zorgde voor de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd maakte Asaro de stunt compleet met de winnende 2-1. Voor Duitsland zal deze harde klap extra hard nadreunen, want de vooraf gestelde grootste concurrent in deze poule Spanje haalde met maar liefst 7-0 (!) uit tegen het nietige Costa Rica van Ruiz (ex-PSV en Twente red.).  Torres was met twee goals de grote man aan Spaanse zijde.

Groep F

Waar in Groep E de liefhebbers de vingers aflikten van het spektakel, zo kwamen de volgers van Groep F zwaar bedrogen uit. In de middagwedstrijd snoepte Marokko – met Ziyech, Mazraoui (beiden ex-Ajax) en Amrabar (ex-Feyenoord) in de basis – een punt af van het Kroatië van sterspeler Modric. En dat was extra knap daar de Kroaten op het laatste WK verliezend finalist waren. In de avondwedstrijd kon het verouderde België niet overtuigen tegen het Canada van linksback Davies (Bayern München red.). De Canadezen openden sterk en dacht vanaf elf meter aan een voorsprong, maar Davies miste de pingel. België probeerde het wel maar oogde apathisch. Toch schoot aanvaller Batshuayi de enige treffer nog voor rust tegen de touwen.

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl