WK Voetbal Round-Up: Titelfavoriet Brazilië goed van start met zege

REGIO – Op de vijfde dag van het WK Voetbal in Qatar was het de beurt aan de groepen G en H, waarin onder andere titelfavoriet Brazilië in actie kwam. Hier weer de dagelijkse round-up.

Groep G

Vroeg op de dag was het de beurt aan Zwitserland en Kameroen. Het openingsduel in deze groep beloofde weinig goeds. Geen spektakel, weinig kansen en geen geweldig voetbal. Ondanks de magere speelwijzes van beide landen, kwam er toch een winnaar. De Zwitser Embolo scoorde de enige treffer van dit duel. Saillant detail: de matchwinner is een geboren Kameroener. In de avond was er meer spektakel tussen titelfavoriet Brazilië en Servië. In het eerste bedrijf kon Servië, waar Ajacied Tadic in de basis stond en aanvoerder was, de Selacao goed van zich afhouden, maar in het tweede bedrijf besliste Richarlison met twee goals de wedstrijd.

Groep H

In Groep H trapten Uruguay en Zuid-Korea af en de Zuid-Amerikanen konden geen echte vuist maken. Suarez en Cavani, de oude rotten in het team, zakten letterlijk door het ijs. De Aziaten werden nimmer gevaarlijk. Dat het in 0-0 eindigde was dan ook niet verrassend. Ook het treffen tussen Portugal en Ghana was in de eerste helft niet boeiend totdat Christiano Ronaldo in de tweede helft de score opende vanaf elf meter. Voor de ex-spits van Manchester United betekende dit dat hij als eerste voetballer uit scoort op vijf WK’s op een rij. De Portugees deed het eerder al in 2006, 2010, 2014 en 2018. Daarna kwamen de Afrikanen op gelijke hoogte via Ayew, maar even later sloeg Portugal tweemaal hard toe naar 3-1. De goals waren van Joao Felix en Leao. In de slotfase scoorde Bukari nog eenmaal tegen voor de 3-2 eindstand.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl