Wonder blijft uit voor Feyenoord tegen Trencin

ROTTERDAM – Feyenoord zal dit seizoen geen Europees voetbal spelen. Ondanks dat de ploeg een stuk beter voetbal op de mat legde dan in de voorgaande twee duels slaagden de Rotterdammers er niet in om de grote achterstand uit Slowakije weg te werken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst bleef steken op 1-1.

Feyenoord begon stormachtig in de Kuip en kreeg daarin het Legioen met zich mee. Al binnen vijf minuten kreeg Jens Toornstra twee grote kansen. Hij miste nog, maar Botteghin kopte in de achtste minuut vanuit een corner wel binnen. Feyenoord leek daarmee de deur naar de groepsfase op een kier gezet te hebben, maar nog geen minuut later werd alle hoop alweer de grond ingeboord. Mance, in Slowakije ook al de beul van de Rotterdammers, maakte een Slowaakse counter genadeloos af, waardoor Feyenoord in het restant van het duel nog vijf keer moest scoren.

Ondanks dat deze opgave vrijwel onmogelijk leek liet Feyenoord in de eerste helft veel goede dingen zien. Het was een klein wonder dat het bij rust nog 1-1 stond. Zo kreeg Toornstra een enorme kans op de voorsprong, maar zag hij zijn inzet op wonderbaarlijke wijze van de lijn gehaald worden. Bovendien werd een inzet van Vilhena met de hand van de lijn gehaald, zonder dat dit waargenomen werd door de arbitrage. Als het bij rust 4-1 had gestaan had niemand raar opgekeken, maar door gebrek aan Rotterdamse effectiviteit moest Feyenoord het doen met 1-1.

In de tweede helft probeerde Feyenoord nog wel aan te dringen, maar was ook te zien dat het geloof in een stunt met de minuut verder wegebde. Trencin kreeg bovendien steeds meer mogelijkheden op een voorsprong, onder andere via ex-Feyenoorder Joey Sleegers. Toch was het ook in de tweede helft een wonder dat Feyenoord niet op voorsprong kwam. Van Persie en Botteghin zagen hun inzetten naast het doel verdwijnen. Die laatste zag bovendien nog een kopbal ternauwernood gered door Semrinec, waarna Malacia nog het houtwerk raakte. Buiten het debuut van Wouter Burger in Europa viel er over het restant van het duel weinig nieuws te melden.

Feyenoord toonde dus een ander gezicht vergeleken met de eerder verloren duels tegen Trencin en De Graafschap, maar de ploeg werd helaas niet beloond voor het redelijke spel en zijn daardoor uitgeschakeld in Europa. De volledige focus van de Rotterdammers kan daarom worden gelegd op de Eredivisie, waarin nog 33 speelronden op het programma staan.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl