Wouter van Alphen komt thuis bij MVV’27

Wouter van Alphen (34) wordt als oudste selectiespeler door zijn teamgenoten soms gekscherend ‘opa’ genoemd. De in Maasland geboren speler bond, zoals zoveel van zijn dorpsgenoten, zijn eerste kicksen onder bij de plaatselijke MVV’27. Hij stoomde daarna via alle hoogste jeugdelftallen door naar het vlaggenschip.

Door: Mischa Keemink

Voetbalreiziger komt thuis

Na een flinke voetbalrondreis is de aanvaller dit seizoen weer ‘thuis’ Niet om af te bouwen maar om met trots het MVV’27 tricot te dragen. “Ik wil het goede voorbeeld geven.”

Van Alphen speelde relatief kort in de Maaslandse hoofdmacht. “Na twee seizoenen in het eerste verkaste ik naar het Haagse GDA waar ik naast het voetballen in de selectie een voetbalschool startte. 

Trainer 

Na vier jaar werd ik trainer en verenigingsmanager bij FC s’ Gravenzande en haalde mijn TC2- diploma. Vervolgens ben ik als jeugdtrainer bij Sparta aan de slag gegaan. Daar heb ik ook een geweldige periode mogen meemaken in de top van het jeugdvoetbal.”

Spelen is toch het leukst

Dat het bloed kruipt waar het niet gaan, kan blijkt uit het feit dat de aanvaller bij  vv. Naaldwijk weer de schoenen onderbond om zijn voetbalkunsten weer te laten zien. “Zelf voetballen blijft toch het mooiste wat er is. Ik vind het geweldig om in groepen te werken. Dit doe ik ook in mijn dagelijks werk, waarin ik vakspecialisten coach in hun werk en hun sociale omge-ving. Het is mooi om samen naar iets moois toe te werken en als sporter of professional het beste uit jezelf halen.”

MVV’27 een warm bad

Voor van betreft de overstap naar zijn thuisbasis in Maasland komt de thans in Delft wonende van Alphen niet om af te bouwen. “Ik vind het geweldig om hier weer rond te lopen. MVV’27 is als vereniging nog de spil van de Maaslandse maatschappij waar iedereen op zaterdag samensmelt. Het voelt echt als een warm bad. Daarnaast denk ik dat er op prestatief gebied een hoop te winnen valt, de Haags wil om te winnen, de Westlandse mentaliteit en het maximale uit jezelf halen vanuit Sparta hoop ik mee te brengen naar Maasland.

Niet tussentijds op vakantie

Ik ben er echt nog trots op dat ik op mijn leeftijd nog selectievoetbal ‘mag en kan’ spelen en daar haal ik zoveel plezier uit. Op dit moment zie je dat voetbal en privé combineren complexer is dan 15 jaar geleden. Met een fulltime baan, twee kinderen en het volgen van een master lukt het mij door goed plannen en mijn vriendin om “altijd” aanwezig te zijn. Iets wat in mijn ogen hoort bij teamsport. Als wij dat element er bij MVV’27 in kunnen slijpen, dan kunnen wij met dit elftal echt hoge ogen gooien. Daar ben ik van overtuigd.”

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 52-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl