WPT: Nederland in bomvol familiestadion langs Curaçao

ROTTERDAM – Op de tweede dag van het World Port Tournament bleef het team van bondscoach Steve Janssen met 6-10 ongeslagen.

De bezoekers in het uitverkochte Familiestadion hoefden zich geen moment te vervelen. Voorafgaand aan de ceremonial first pitch (gegooid door burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb) sloeg AJB ambassadeur Raily Legito, op  aangooi van minister Ard van der Steur, de bal het stadion in. Ook waren er diverse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waaronder ambassadeur van de Verenigde Staten, Martin Broas.

Na de officiële opening van het toernooi was het tijd voor de wedstrijd tussen Curaçao en Nederland: De blauw-gele formatie ging voortvarend van start want in mum van tijd stond er al de stand van 2-0 op het scorebord. Hierna gooide het Nederlands team het over een andere boeg:  Onder aanvoering van  Christian Diaz (3 uit 4), Shaldimar Daantji (3 uit 5) en Quintin de Cuba (2 uit 4) werkte Oranje de achterstand weg en kwam het op een comfortabele 2-9 voorsprong.

Toch gaf Team Curacao zich niet zomaar gewonnen. Nadat alle honken bezt waren, sloeg Raywendley van Gurp met een  tweehonkslag drie ploeggenoten binnen. Een inning later verkleinde Johnny Gregorius het verschil zelfs tot 6-10, maar verder dan dat kwam het deze middag niet.

Later op de dag won, topfavoriet van dit toernooi, Cuba met 4-2 van Chinese Taipei.

Morgen is Nederland vrij, maar komende dinsdag staat de topper tegen Cuba op het programma.

Stand na 2 dagen:

1. Nederland         2-4

2. Japan                1-2

3. Cuba                 1-2

4. Chinese Taipei    2-0

5. Curaçao             2-0

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl