WPT: Nederland wint finale van Japan

 

Rotterdam – Nederland heeft deze middag het WPT gewonnen. In een spannende finale won het met 3-2 van Japan. Het was sinds 1999 de eerste overwinning voor Nederland.

In een spannende wedstrijd was het eerste woord voor Japan, want direct in de eerste inning sloegen zij twee honkslagen en kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Nederland dat moeite had met het stugge Japan kwam pas in de vierde inning echt op gang. Al kwam het daarvoor al wel met 2-0 achter door een homerun van Higashimoto. Het antwoord van Nederland uitte zich nog niet in punten, maar de tweehonkslag van Schoop en de honkslag van Boekhoudt gaf wel hoop.

In de vijfde inning kwam Nederland wel tot scoren. Eerst sloeg Leonora een honkslag, kwam Van der Meer op de honken doorvoer wijd en volgde een honkslag van Kemp voor een volle bak. Schoop die vandaag 3 uit vier sloeg haalde de eerste punten binnen door een tweehonkslag.  De stand na deze vijfde inning was dan ook 2-2.

In de zevende inning sloeg Nederland wederom toe. Na eerst Japan van score af te houden, werd Kemp binnengehaald door Schoop, die zich kroonde tot man of The match.

Na de voorsprong verdedigende Nederland met alle macht hun voorsprong en kwam het niet meer in gevaar, waardoor de overwinning terecht naar het thuisland ging .

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com