WPT: Nederland wint na zinderend slotstuk van Chinese Taipei

 

Het WPT toernooi is vandaag uiterst succesvol gestart. Vanmiddag won Japan al met duidelijke cijfers van Curaçao (12-2). Het Nederlands team wist de toeschouwers in de avondwedstrijd die volgde in extase te brengen. In een bijna uitverkocht familiestadion in Rotterdam won Nederland met 6-5 van Chinese Taipei.

Zoals de uitslag al doet vermoeden, ging deze overwinning niet met het grootste gemak. De gasten waren zeker in het begin van de wedstrijd effectiever. Tevens maakte ze minder veldfouten dan Nederland. Na 4 innings was het dan ook 1-4 voor Chinese Taipei, wat op dat moment meer dan terecht was.

“Good-old” Rob Cordemans, kwam geleidelijk wat beter in de wedstrijd. De Schiedammer maakte 6 innings vol en wist hierin 6x 3 slag te gooien. Dat deze cijfers voor een grote deel uit zijn laatste 3 innings werden gehaald, zegt genoeg over het begin van de wedstrijd. Hij werd meer dan prima vervangen door Loek van Mil.

Alles leek erop dat Nederland met een kleine nederlaag zou starten, echter had Kevin Moesquit hele andere plannen. In de 9de inning kwam hij aan slag met al 2 out op het scorebord en Christian Diaz op het tweede honk, sloeg hij de bal het verre veld uit. Met 4-4 op het scorebord werd dus aan de 10de inning begonnen.

Beide ploegen gingen voor de overwinning en gaven elkaar weinig tot niets toe. Een elfde inning was nodig. Deze werd gestart met een tie-break (man op eerste en tweede honk). Chinese Taipei wist hiervan snel gebruik te maken en wederom leek een overwinning voor hen dichtbij. In de gelijkmakende beurt kwam Nederland met 3 man op de honken en twee man out. Pitcher Peng Shih Ying wist op dat moment 4 wijd te gooien, waardoor Nederland door een gedwongen loop wist te scoren 5-5.

In de 12de inning wist Chinese Taipei niet te scoren, ondanks het feit dat zij toch een man op het derde honk hadden. Nederland wist in de gelijkmakende beurt wel te scoren. Danny Rombley wist zichzelf op te offeren waardoor Gilmer Lampe de overwinning van Nederland binnen mocht wandelen.

Al met al een zeer geslaagde eerste dag van het WPT. Perschef Michel Streur was dan ook uitermate tevreden. “Er zijn nog een paar kleine puntjes op de i, die we moeten zetten, maar we kunnen spreken van een fantastisch begin van het toernooi, de publieke belangstelling viel ook allerminst tegen”, aldus Streur. Kortom genoeg ingrediënten voor de rest van de week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com