Wellicht is de als eerste geplaatste Stefanos Tsitsipas op grond van zijn ervaring (7 ATP-titels), de onderlinge duels met de Canadees (5-2) en zijn plek op de wereldranglijst (vierde) wat in het voordeel. Daar staat tegenover dat Félix Auger-Aliassime, de nummer 9 van de wereld, deze week in Ahoy een verpletterende indruk maakt. Voor de atletische Canadees zou winst in Rotterdam een doorbraak zijn: hij speelde al acht ATP-finales, die hij allemaal verloor.

Intens
Daar zou zomaar verandering in kunnen komen, bleek ook gisteravond in een hoogstaand, intens duel met titelverdediger Andrey Rublev: 6-7 (5), 6-4 6-2. De Rus won al acht duels op rij in Ahoy, maakte deze week ook een bijzonder sterke indruk en leek in staat zijn titel te prolongeren, maar had vooral in de derde set geen antwoord op de veelzijdige Auger-Aliassime. “Ik was wat gefrustreerd na de eerste set omdat ik vond dat ik die had moeten winnen’’, analyseerde de winnaar achteraf. “Nadat ik in de tweede set op 3-2 vier breakpoints overleefde, voelde ik dat ik zou gaan winnen.’’

Broekie
Auger-Aliassime heeft een bijzondere band met Rotterdam. Hij speelde er in 2018 als 17-jarig broekie zijn eerste ATP-duel ooit. En in 2020 werd hij de jongste finalist (verloren van Gaël Monfils) in de historie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Overigens verloor hij de week erna opnieuw een finale: uitgerekend van zijn tegenstander van vandaag, Tsitsipas dus, in Marseille. Inmiddels is Auger-Aliassime volwassener geworden én fysiek gegroeid. “Iedereen is wat moe na zo’n week, maar ik voel me fysiek nog prima, ben inmiddels ook veel sterker dan twee jaar geleden. En mooi dat ik nu in de finale tegen Stefanos, zo’n grote speler, mag aantreden.’’

Voor Auger-Aliassime zou winst in Rotterdam helemaal bijzonder zijn, omdat hij de hatelijke nul na acht verloren finales dus zou kunnen wegpoetsen. Hij lijkt er in alle opzichten klaar voor, zo meldde hij gisteravond ook al, met een kwinkslag naar zijn lange achternaam. “Als ik hier win, moet ik even met Richard Krajicek gaan praten: ik wil vragen hoe hij omgaat met mijn naam op de kampioenenring.’’

Door: abnamrowtt.nl
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl