Zimmerman pikt zege voor HBSS tegen Kethel Spaland (za)

Schiedam – Een derby-affiche die thuis hoort op een mooie zaterdagmiddag met lekker veel Schiedams publiek is nu helaas afgewerkt op een dinsdagavond. Door Corona problematiek had Kethel Spaland de KNVB eerder verzocht om uitstel , gekregen en zodoende floot scheidsrechter Hooijer uit Monster op een erbarmelijk hoofdveld net na acht uur voor het start signaal van deze wedstrijd. Waar Kethel sowieso targetman Remco Wuister moest missen had HBSS nog altijd het gemis van Dickie Tijdeman en kwam daar een zieke goalie Serhan Tenekecioglu bij. De door werk omstandigheden eerder dit seizoen gestopte Ronald Simonis schoot de ploeg van Harga echter te hulp en werd ten laatste ure diezelfde middag bereid gevonden de plek onder de lat in te nemen. Niet onverdienstelijk zou later na 90 minuten blijken want enkele goede saves zouden bijdragen aan de zege die in het verschiet lag.

De wedstrijd begon redelijk met een licht overwicht voor Oranje wat uiteindelijk halverwege het eerste bedrijf resulteerde in een verdiende voorsprong. Captain Berkan Bayraktar speelde de bal iets te ver voor zich uit en leek deze te verliezen, hij knokte echter door en heroverde het speeltuig waarmee hij nog enkele meters oprukte. Het schot dat hij daarna van een ruime 25 meter losliet was de Kethel doelman te machtig en deze zag de bal rechtsboven achter hem in het doel verdwijnen.

Verder was de eerste helft niet heel noemenswaardig op wellicht een over het hoofd gezien handsbal , binnen de beruchte lijnen , van een Spalandse verdediger na.

Na rust werd het spel slordiger en kroop het voetbal uit de ploeg van Wolters. Waar Spaland de lange bal bleef hanteren lukte het HBSS niet meer de bal redelijk rond te spelen op het , als gezegd , vreselijk slecht bespeelbare veld. Spaland kwam op gelijke hoogte , midden in de tweede helft , toen hun aanvaller als enige goed reageerde op een van Simonis’ redding terug in het veld springende bal.

HBSS kopte hierna nog een keer op de lat en Simonis liet zijn kunsten zien door met een katachtige redding de stand gelijk te houden en zodoende leek de match op een gelijke stand uit te draaien. In de uiterste slotfase pikte HBSS echter toch de zege. Een mooie cross bal van Adsalmis werd zeer keurig door Klepke in de loop meegenomen en hij snelde voorbij zijn directe tegenstander. Klepke’s voorzet ofwel schot werd gepareerd door de doelman maar niet goed verwerkt waarna Marruchen Zimmerman er als

altijd alert bij was om het leder over de doellijn te werken. Al met al een zeer welkome zege voor HBSS dat uit de eerste twee wedstrijden in deze loodzware week , met Zuidland, Kethel Spaland en aanstaande zaterdag VFC, in ieder geval laat zien dat er nog steeds bedoelingen zijn om hoog te eindigen en mee te gaan doen om de prijzen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl