Zure nederlaag voor Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft tegen FC Lisse een zure nederlaag geleden; zuur omdat de  uiteindelijk beslissende treffer ver in de extra tijd viel. En zure nederlagen, die komen meestal extra hard aan; deze keer ongetwijfeld ook, want door deze nederlaag is het verschil met opponent FC Lisse nu opgelopen naar vijf punten, dit in de wetenschap dat FC Lisse nog een wedstrijd dient in te halen.

Lange tijd zag het er overigens naar uit dat de wedstrijd zonder doelpunten zou eindigen. En dat had gelet op het spelbeeld wellicht ook de juiste uitslag geweest. In de eerste helft was de wedstrijd nog wel het aanzien waard met toch wel de beste kansen voor de thuisploeg. In de 24ste minuut had Ilano Silva Timas de openingstreffer eigenlijk moeten maken toen hij bij de 2e paal verzuimde een voorzet van Calvin Tureaij tot een doelpunt te promoveren. Kort daarna verkreeg FC Lisse een kans toen Pieter Langedijk in de eigen zestien wat gemakzuchtig met het speeltuig omging; aanvaller Enzo Stroo wist echter niet te profiteren. Aan de andere kant was Excelsior M., dat zeker in de 1e helft een aantal fijn lopende aanvallen produceerde, vlak voor de pauze nog twee keer gevaarlijk; eenmaal via Silva Timas en in de 43ste minuut controleerde clubtopscorer Pieter Langedijk een verre pass met zijn rug naar het doel naar behoren om vervolgens uit de draai zijn inzet door FC Lisse- goalie Eric Cummins gepareerd te zien.

Hoewel de 1e helft niet hoogstaand was, het 2e bedrijf was nog beduidend minder. Met FC Lisse iets meer op de helft van de thuisploeg, maar veel kansen deden zich niet echt voor; er was nog een scrimmage voor het doel van Cummins en in de 61ste minuut zag Enzo Stroo namens FC Lisse zijn inzet via een verdediger naast verdwijnen. Diezelfde Stroo stond in de extra tijd echter wel -en vogelvrij!- op de goede plek bij de 2e paal om een verre voorzet van de rechterzijde tegen de touwen te jagen: 0-1.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl