Eredivisie: Feyenoord op Super Sunday nipt onderuit tegen PSV

ROTTERDAM – In de zevende speelronde van de Eredivisie, tijdens Super Sunday, heeft Feyenoord geen punt overgehouden aan de topper met PSV. In Eindhoven werd het 4-3 voor de gastheer.

Feyenoord startte de wedstrijd scherp en het controleerde het eerste kwartier. De Kuipbewoners straften in de beginfase direct een fout van Max af. Idrissi haalde de trekker over voor de 0-1. Daarna golfde het spel op hoog tempo heen en weer zonder dat de ploegen echt gevaarlijk werden. Bij de eerste corner voor PSV zag Feyenoord-doelman Bijlow er niet voor het eerst dit seizoen slecht uit: Branthwaite kon de 1-1 feilloos binnen tikken bij de eerste paal. Daarna nam de kracht toe bij PSV wat uiteindelijk resulteerde in de 2-1 door Gakpo.

Daarna pikte Feyenoord eindelijk wat meer aan. Een fout van PSV-goalie Benitez leverde een kans voor Feyenoord op. Lopez kwam op links goed door, maar zag zijn voorzet stranden voor het doel van PSV. Feyenoord-spits Danilo was er als de kippen bij om de 2-2 tegen de touwen schieten. Voor de oud-Ajacied betekende het direct alweer zijn zesde (!).

Druk
Na de theepauze bleek de thuisploeg PSV direct bij de les en oefende direct druk uit op de bezoekers. Oud-Feyenoorder Til zorgde binnen de minuut voor 3-2. De middenvelder besloot niet te juichen na zijn treffer uit respect voor zijn oude werkgever. Daarna kreeg PSV via Gakpo en Simons nog kans op een vierde treffer, maar die viel niet. Feyenoord knokte zich terug en via aanvoerder Kokcu scoorde het van afstand de 3-3. Waar het uit op leek te lopen, een gelijkspel, was het uit het niets Obispo die uit een corner de 4-3 tegen de touwen kopte. De corner had alleen nooit gegeven mogen worden, want bij een goede verdedigende actie van Pedersen ging de bal over de achterlijn via Saibari van PSV. Maar de VAR greep niet in. Feyenoord probeerde het nog in de slotfase, maar verder dan twee schoten van invallers Paixaio en Bullaude kwam Feyenoord niet.

Hierdoor leed Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen en staat het nu op voorlopig op de derde plaats van de Eredivisie met zestien punten uit zeven duels. Later spelen AZ en Ajax nog tegen elkaar.

Maassluis

De andere wedstrijd om half drie tussen SC Heerenveen en FC Twente werd beslist in Fries voordeel: 2-1. De ploeg uit Enschede kwam na twee minuten op 0-1, maar voormalig Excelsior M.-verdediger Milan van Ewijk trok de stand gelijk. De winnende treffer viel ook al in het eerste bedrijf via de voet van Bochniewicz: 2-1.

Foto: Yannick Verhoeven

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl