Zwaluwen moet het  lang zonder Etson Galong doen. De verdediger kreeg in het duel tegen Nieuwenhoorn een directe rode kaart en kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden. Zwaluwen is hiermee akkoord gegaan. Galong zag zijn ploeg wel met de winst bij Nieuwenhoorn vertrekken.

“Wij hebben besloten het schikkingsvoorstel te accepteren. Het was een reactie op een handeling van zijn directe tegenstander toen de bal al weg was. Etson reageerde daar op de verkeerde wijze op wat volgens de reglementen een rode kaart is. We willen ook niet het risico lopen dat er na beroep minimaal 1 wedstrijd bij komt.” aldus trainer Henk de Zeeuw.

“Ik werk al 4 seizoenen met Etson en er is nog nooit eerder iets voorgevallen. Met zijn werklust en positieve instelling is hij juist een voorbeeld voor het team. Hij heeft aangegeven dat het niet nog eens zal gebeuren.”

de Vlaardingse vierde divisionist moet het de komende periode ook zonder  Jazzy Adams doen die een hamstringblessure opliep. “Wat dat betreft zijn het 3 punten met een vervelende nasmaak geworden.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl