De eerste 25 minuten was er weinig te beleven in de wedstrijd van Zwalwuen tegen de amateurs van Feijenoord. Patrick Triep viel helaas geblesseerd uit en toen zwaluwen even met 10 v 11 stond brak er een doldwaze minuut aan. Pjotr Jongste stuurde met een prachtige pass Quincy Does weg. Die had een vrije doortocht. Hij kwam recht voor het doel 1 op 1 met de keeper maar die redde fraai. In de teleurstelling stonden een paar zwart witten te slapen. In de counter werd het dus 0-1 ipv 1-0. Zwaluwen ging een tempo hoger spelen maar het leverde niet veel op. 1 keer kwam de ingevallen Mo Lamsiah goed vrij tussen de linies. Zijn schot zeilde randje 16m net over. Met nog 1 minuut te gaan kwam Zwaluwen met 10 man te staan. Niet goed ingrijpen op het middenveld en Etson Galong kwam in obstructie met de spits van Feyenoord. Ondanks de aardige afstand, en nog wat spelers in de buurt, oordeelde de scheidsrechter…Doorgebroken.

Zwaluwen – SC Feijenoord, Feyenoord

Na rust speelde Zwaluwen gedurfd. Het bleef met 2 aanvallers spelen en regelmatig sloten er spelers aan. Zo viel ook de 1-1. Eric Fortes sloot aan. Quincy en Pjotr gingen diep en die laatste kreeg een prachtige pass voor zijn voeten. 1 op 1 schoot hij hem goed onder de keeper door. 1-1.

Feyenoord wist zich geen raad met de man meer situatie. Zwaluwen verdedigde erg goed en was nog 2 keer dichtbij een treffer met indraaiende vrije trappen. Met nog 15 minuten te gaan vloeide de krachten weg. Feyenoord was 2 keer dicht bij de 2-1 met hachelijke situatie tijdens vrije trappen. Boy de Jong redde 2 keer vrij. Maar ook Zwaluwen had hem nog kunnen winnen. Pjotr werd na een mooie aanval in de 16m vrijgespeeld. Zijn schot zeilde net naast. In de allerlaatste minuut kwamen ukbe Arslan en Mo in 2v1 in de 16m. Waar ukbe met links kon afronden besloot hij de bal breed te leggen. Had de bal bij Mo gekomen was het een geheide goal geweest. Helaas kon de verdediger er nog tussen komen.

En zo eindigde de wedstrijd in 1 tegen 1. Het tactisch plan werkte prima, gecombineerd met een enorme spirit, mag Zwaluwen zich de morele winnaar noemen vandaag…

Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl