Zwaluwen heeft met het binnenhalen van het Vlaardings kampioenschap de kers op een geweldige dag gezet. De 49-ste editie van misschien wel het langstlopende toernooi van Nederland werd vandaag met groot succes afgewerkt aan de Zwaluwenlaan en het keurkorps pakte uiteindelijk na verlenging (1-1 regulier) door een overtuigende 1-5 overwinning op CWO de titel.

CWO had na het eerste bedrijf de beste papieren door met een 1-0 ruststand, aangetekend door de sterk spelende Adnan Bajic ,de kleedkamer op te zoeken. Na de thee wist Zwaluwen 12 minuten voor tijd een gelijkspel af te dwingen waarna de teller in de verlenging uiteindelijk stokte op 1-5. Grote meneer bij de ’thuisploeg’ was ongetwijfeld Patrick Triep die tweemaal het net wist te vinden. Hij verdiende hiermee het predikaat ‘Man of the match’. Gerson Pisas, Etson Galong en Mo Lamsiah zorgden voor de overige Zwaluwen productie.

Stefan Bosdijk, samen met Dennis van der Waal bij afwezigheid van hoofdtrainer Henk de Zeeuw de eindverantwoordelijke bij de Zwaluwen-equipe was uiteraard in zijn nopjes met de zege, “Een geweldige zege en een bekroning op een hele mooie dag voor heel Zwaluwen. We zijn ontzettend trots op die gasten. Daar gaan we zometeen zeker een shoarmatje op eten!,”
Aldus de olijke Schiedammer.

Zwaluwen – CWO finale Vlaardings kampioenschap 2023
Zwaluwen – CWO finale Vlaardings kampioenschap 2023
Zwaluwen – CWO finale Vlaardings kampioenschap 2023

 

Zwaluwen speelt nu volgend seizoen als kampioen van Vlaardingen tegen Excelsior’20 om de waterweg supercup. De Schiedammers pakte afgelopen week de titel van de jeneverstad.

Excelsior’20 Schiedams kampioen

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl