Zwaluwen versterkt selectie

Met een zeer knappe 10e plek is Zwaluwen zeker van wederom een seizoen op top amateurniveau. Met dit gegeven zullen er de komende weken nog gesprekken met nieuwe spelers plaats gaan vinden.

De bedoeling is om minimaal nog een buitenspeler, een verdedigende middenvelder en een keeper toe te voegen aan de selectie voor komend seizoen.

In de tussentijd heeft de TC niet stil gezeten en kunnen we de volgende “transfers” bekend maken.

Lester Pires (ASWH)

Wij zijn ontzettend blij dat we Lester naar Zwaluwen hebben gehaald. Hij is in de winterstop overgekomen, maar de afgelopen maanden stonden vooral in het teken van weer fit worden en zijn plezier terugvinden. Dat dit steeds beter ging blijkt wel uit de geweldige assist afgelopen zaterdag, die de bevrijdende 0-1 opleverde tegen Jodan Boys.

Ondanks dat hij pas 25 jaar is, heeft Lester al de nodige seizoenen afgewerkt op 2e divisie niveau, waar hij regelmatig het net wist te vinden. Hierom is hij een zeer welkome versterking voor de jonge en (over het algemeen) onervaren ploeg van trainer Henk de Zeeuw. We hopen dat hij ook Zwaluwen van de nodige doelpunten zal voorzien en wensen hem heel veel plezier bij onze mooie club.

Axel de Bruijn (VFC zondag)

Vorig seizoen speelde Zwaluwen tegen VFC zondag tijdens het Vlaardings Kampioenschap. Axel viel op door onze voormalige topspits “Ada” volledig uit de wedstrijd te spelen. Hierdoor zijn wij hem blijven volgen en is er nu ruimte om hem naar Zwaluwen te halen voor komend seizoen. Deze linkspoot kan zowel centraal als op de back positie uit de voeten en zelfs nog als middenvelder fungeren. De komst van Axel pas goed in het beleid van Zwaluwen om jongens uit de directe omgeving aan de club te verbinden. Welkom Axel.

Stan Rook (VFC zondag)

Ook de komst van Stan is een voorbeeld van jongens uit de directe omgeving kansen bieden. Want uit meerdere hoeken kregen wij signalen dat Stan een stap hogerop zou aankunnen. Met deze signalen op zak is onze TC Stan gaan bekijken en al snel waren zij dezelfde mening toebedeeld. Door het onverwachtse vertrek van Shelton Wijngaarde was er plots nog behoefte aan een centrale verdediger. Wij zijn blij deze plek in te kunnen vullen met deze robuuste verdediger. Wij heten ook Stan van harte welkom bij Zwaluwen.

Huidige selectie

Mo Lamsiah en Zwaluwen gaan gelukkig ook met elkaar door. Mo is jaren geleden als A junior naar Zwaluwen gekomen en heeft zich via het 2e elftal in de selectie geknokt. Na een vervelende blessure aan het einde van vorig seizoen had Mo de 1e seizoenshelft moeite om echt fit te raken. Na de winterstop werd de knop naar de juiste richting omgezet en liet hij zien wat voor heerlijke voetballer hij is. Met veel invalbeurten in de laatste fase zit hij nu zelfs tegen een basisplek aan te hikken. Zo was hij belangrijk met een geweldige steekpass tegen kampioen Kloetinge. In de laatste wedstrijden was hij betrokken bij belangrijke goals tegen Spijkenisse, Smitshoek en Jodan Boys afgelopen weekend. Trainer Henk de Zeeuw is blij dat Mo bij Zwaluwen blijft en kijkt er naar uit om hem te helpen met zijn ontwikkeling als aanvallende middenvelder van 4e divisie niveau.

Ukbe Arslan gaat ondanks eerdere berichtgeving Zwaluwen toch verlaten. Hij gaat terugkeren naar zijn oude club Overmaas dat onlangs is gepromoveerd naar de derde klasse. Bedankt voor je inzet Ukbe.

Shelton Wijngaarde heeft, ondanks een overeenkomst voor volgend seizoen, aangegeven naar RKAVV te willen vertrekken. Wij werden onaangenaam verrast met dit nieuws enkele weken geleden. Hij zal Zwaluwen dus toch gaan verlaten. Wij zijn in gesprek met zowel Shelton als RKAVV over de afwikkeling van zijn overeenkomst.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl