Zwaluwen verzuimt driepunter bij te schrijven

Zelden zal er na 90 minuten zo’n onverdiende uitslag op het scorebord staan dan vandaag. Zwaluwen was veruit dominant en had recht op een ruime overwinning.

Met de rust had het al minimaal 2-0 moeten staan. Jazzy Adams was eerst te sociaal in de 1v1 met de keeper. Ipv rustig binnen schuiven legde hij de bal breed die uiteindelijk net niet bij ukbe Arslan terecht kwam. Vlak daarna kreeg hij een herkansing. Vanuit vrijwel dezelfde hoek schoot hij hard op doel maar via de voet vd keeper leek de bal binnen te gaan. De bal bleef uiteindelijk net nog onder het lichaam van de keeper te hangen.
Net iets later speelde ukbe Arslan zich vrij op de rand 16m. Zijn schot vertrok naar de verre hoek maar werd van richting veranderd. Keeper geslagen maar de bal caramboleerde voor Zwaluwen langs de verkeerde kant van de paal. Verder meerdere mogelijkheden en Boy de Jong hoefde enkel af een toe een voorzet uit de lucht te krijgen plukken maar was voornamelijk toeschouwer.

De tweede helft begon spectaculair. In 5 minuten tijd had Zwaluwen deze wedstrijd al in het slot kunnen gooien. Een scherpe voorzet werd niet goed verwerkt door de keeper. De afgeslagen bal werd door Jazzy hard en goed met links afgevuurd maar maar met een sublieme redding herstelde de keeper zich. Kort daarna liet hij de bal los bij een corner. Gerson pisas pakte de bal op, kapte zijn man uit maar een geheide goal werd uiteindelijk op de doellijn, en notabene met het gezicht, uit het doel gewerkt. Weer even daarna een mooie aanval waar Stefano Goncalves schuin voor het doel uitkwam. Met de binnenkant voet werd de bak uiteindelijk niet ver genoeg de hoek in gekruld waardoor de keeper wederom een sta in de weg was. De bal wilde er simpelweg gewoon niet in.

De Vlaardingse storm ging wat liggen maar niet het veldoverwicht. WNC kon er niets tegenover brengen. Met 2 verse krachten probeerde trainer De Zeeuw het overwicht tot meer kansen om te zetten. 5 minuten erna kwam toch de goal maar wel aan de verkeerde kant van het veld. 75 minuten lang geen schot op of richting het Zwaluwe doel en de allereerst kans betekende gelijk de 0-1. Balverlies op eigen helft en de bal kwam via de zijkant voor het doel. Boy redde nog maar de rebound viel precies voor de voeten van de aanvaller van WNC. 0-1 en zo ontzettend tegen de verhoudingen in. De rug werd gerecht en zwaluwen ging er vol voor. Met Jazzy en Pjotr jongste samen in de spits ging men opportunistisch spelen. Met vrijwel direct succes. De ingevallen Michel de Silva bediende de eveneens ingevallen Pjotr die eindelijk wel de keeper wist te verschalken. 1-1. Met nog 10 minuten te gaan ging men vol voor de winst. Pjotr met nog 2 goede kansen maar weer die keeper. In minuut 90 de grootste kans van de wedstrijd. Zwaluwen kwam goed door via de flank. Waar iedereen richting de eerste paal ging stond ukbe vrij bij de 2e paal. Net voor het moment dat Ukbe de bal het lege doel wilde binnen schieten kwam de bal wat omhoog en maaide zijn linker over de bal.

“Wederom een punt maar dit is toch wel een heel ander punt dan vorige week. Mocht men dit vertoonde spel en deze kansen verhoudingen doorzetten de komende weken moet de eerste overwinning dit seizoen nabij gaan komen. Jammer van de 2 verloren punten maar het was weer genieten geblazen aan de Zwaluwenlaan vandaag. Volgende week naar Nieuwenhoorn die met 6 uit 3 uitermate goed gestart zijn.” liet Zwaluwen oefenmeester Henk de Zeeuw weten.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl