Zware dagen voor wielrenner Jos van Emden

SCHIEDAM – Wielrenner Jos van Emden heeft twee zware koersdagen achter de rug in de Tour de France. Waar hij zaterdag tijdens de proloog verrassend vijfde werd, volgden er mindere resultaten in de volgende twee etappes.

Zondag werd Van Emden slechts 141ste en maandag volgde een 145ste plaats in de derde etappe op de Muur van Hoei. Voor de 30-jarige Schiedammer zijn het zware etappes geweest getuige zijn resultaten, want in het algemeen klassement kukelde Van Emden ver terug naar plek 150 op dik een kwartier van de nieuwe koploper Froome, die in 2013 Le Grande Boucle won.

Valpartijen

De twee etappes werden gekenmerkt door zware valpartijen, slecht weer en een gebroken peloton. Vluchtpogingen van koplopers werden wel continu geneutraliseerd. Dat belooft wat voor de komende dagen. Van Emden zag zijn landgenoot Tom Dumoulin opgeven na de zware valpartij van maandag. Ook de Zwitserse gele trui drager Cancellara hield het noodgedwonngen voor gezien. Dinsdag is de vierde etappe. Die voert het peloton van Seraing naar Cambrai. Het voert de renners over diverse kasseistroken in een 223,5 kilometers lange koers.

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl