14-jarige cricketer Jelte van Troost debuteert bij Excelsior’20

Schiedam – Voor Jelte van Troost, van 2005, is dit weekend met T20 en competitiecricket een hele gedenkwaardige. Net als zijn vader Luuk, cricketvoorzitter bij de Thurledevereniging, debuteert hij op zijn 14e jaar in het vlaggenschip.
De jongste telg van de 3 broertjes Van Troost oudste Rens van 22 en middelste Stan van 18 jaar) is bezig aan een ongekend verkort seizoen. Hij scoorde al 2 centuries, tegen Quick Haag U18 en de Nederlands damesselectie en 2 sterke ‘fifties’ in het 2e elftal dat 1e klasse speelt.
Donderdag, gisteren dus, blonk hij uit in een potje tussen een KNCB-selectieteam (met o.a. Ben Cooper en Tobias Visee) tegen Nederland U18. Als rechtshandige medium-pacer nam hij 4 wickets. Als linkshandige batsman kwam hij tot 28 runs.
Zijn nadrukkelijk bonken op de deur van het 1e elftal is nu beloond. Voor Jelte van Troost, wiens oom André prof was in Engeland, lijkt een gouden crickettoekomst weggelegd. Natuurlijki is de youngster een uitblinker in meerdere sporten en kan hij ook aardig overweg met een voetbal. Voorlopig staat cricket centraal en spelen vanavond bij Punjab en zondag op Voorburg 3 broertjes Van Troost in de basis. Trouwens, komende zondag staan ook de broers Joost, Gijs en Luuk Kroesen op de scorecard.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl