2D: CWO in Waterwegderby langs Kethel Spaland (za)

Vlaardingen – De degradatie-kraker tussen CWO en Kethel Spaland is een prooi geworden voor de Vlaardingers: 2-1.

In een vermakelijke eerste helft kwamen de Vlaardingers via Igor Markovic op voorsprong. Vlak voor rust scoorde Ruben de Vries voor de bezoekers de terechte gelijkmaker.

In het tweede bedrijf was er nauwelijks iets te beleven. Kethel Spaland wist amper iets te creëeren en de thuisploeg leek wel tevreden met de 1-1. Toch wist de formatie van oefenmeester Rafael Andrade op voorsprong te komen. Het was invaller Gio Santos Boaventure die vrij kon inschieten en Kethel Spaland sluitpost Michel Zuur kansloos liet. Kethel Spaland probeerde er nog een slotoffensief uit te gooiden, maar ook na deze 2-1 kregen de Vlaardingen de grootste kansen.

Door deze nederlaag heeft CWO de rode lantaarn overgedragen aan de Schiedammers, die nu met 3 uit  7 laatste staan.

Kethel Spaland trainer Peter van Buren baalde zichtbaar van deze nederlaag. “Ik ben echt teleurgesteld in het resultaat. Ik vind dat wij meer kwaliteiten hebben dan CWO maar als sommige jongens zich verstoppen en niet doen wat ze moeten doen dan houdt het op. Het is jammer dat we het goede resultaat tegen koploper Nieuwenhoorn geen goed gevolg kunnen geven. We moeten echte beseffen dat we echt alles moeten geven om tot een goed resultaat moeten komen.” keek hij terug.

CWO oefenmeester Rafael Andrade keek uiteraard opgelucht terug op het treffen. ” Afgelopen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (av) (0-0 red.) speelden we al een ander systeem dat we deze wedstrijd hebben doorgetrokken. Uiteindelijk bepaalde invaller Gio de eindstand in een wedstrijd die leek af te stevenen op een gelijk spel. Ik vind het mooi om te zien dat hij zijn voeten laat spreken.” aldus de oefenmeester.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com