Honkballer De Groot pakt titel ‘Sporter van het Jaar’


SCHIEDAM – Woensdag nam honkballer Aaron de Groot de prijs voor Sporter van het Jaar 2021 in ontvangst. Deze titel kreeg hij al eerder maar omdat hij toen in de Verenigde Staten studeerde, kon hij zijn prijs niet in ontvangst nemen. Nu is De Groot weer in Nederland en kreeg hij de prijs uitgereikt door wethouder Antoinette Laan.

Medaille voor de Erecirkel

Naast de wisseltrofee die bij de titel Sporter van het Jaar hoort, kreeg Aaron ook een eigen medaille die in de Erecirkel Sporters wordt gehangen. Aaron is met het Koninkrijksteam U23 Europees kampioen geworden en ook uitgeroepen tot beste werper van het toernooi. Daarna is hij in hetzelfde jaar (2021) ook Europees kampioen geworden met het Koninkrijksteam Heren. Schiedam eert met de Erecirkel zijn (top)sporters die kampioen zijn geworden, een unieke sportprestatie hebben geleverd of een grote prestatielijst hebben.

Informatiebord Erecirkel

Tot slot onthullen Aaron de Groot en wethouder Laan samen een nieuw informatiebord voor de Erecirkel Sporters. Dit bord hangt in de hal van het Stadskantoor bij de Erecirkel. Op het informatiebord staat een QR-code waarmee bezoekers naar een website worden geleid waar verhalen te lezen zijn over de prestaties van alle Schiedamse sporters die in de Erecirkel zijn opgenomen.

(foto Schiedam/PR)

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl