ROTTERDAM – In de 26ste speelronde van de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam een verdiend gepakt. Uit bij FC Emmen werd in een vermakelijk duel met 0-2 gewonnen. De Japanner Saito en Van Crooij groeiden uit tot matchwinners.

In het eerste bedrijf golfde het duel op en neer, maar was Sparta wel gevaarlijker dan de gastheer. Kitolano en Vriends waren dichtbij, Saito schoot te zacht in en Van Crooij en Sambo vonden Emmen-goalie Van der Hart op hun weg. In de tegenstoot had de thuisploeg wat kleine mogelijkheden op meer, maar het kwam niet verder dan twee afstandsschoten van Antonisse. De laatste tien minuten voor rust werd het bij beiden ploegen even wat minder. Uiteindelijk was het Saito die toch de score opende: de kleine Japanner Saito chipte de bal voorbij twee tegenstanders de ‘zestien’ in en schoot knap binnen in de verre hoek: 0-1.

Beslissing
In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde, en bleven de Kasteelheren het gevaarlijkst: Verschueren kopte een vrije trap in van Van Crooij, waarbij Van der Hart redde. In de rebound kon aanvoerder Vriends ook niet profiteren. Enkele minuten latet kopte Verschueren ook nog eens op de lat.

In de tegenstoot probeerde Emmen het tweemaal van afstand. Sparta-goalie Olij redde tweemaal sterk. In de slotfase gooide Van Crooij het duel in het slot met de beslissing: ook hij chipte de bal tussen twee tegenstanders door en stifte de tweede goal binnen in de korte hoek.

Door de zege staat Sparta voorlopig vijfde, maar FC Twente komt zondag nog in actie tegen AZ.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl