CION doet zichzelf tekort tegen Berkel

CION heeft op eigen veld verzuimd om aan te haken in de strijd om de bovenste plaatsen van de 2e klasse E; Berkel bleek uiteindelijk de gelukkigste: 1-2. De gelukkigste, dit over de hele wedstrijd bezien, want gerekend naar de kansen en mogelijkheden over en weer, was de thuisploeg eigenlijk vaak dichter bij succes dan de bezoekers. In de 1e helft toonde het elftal van Berkel- trainer Jan van der Lugt zich echter een stuk efficiënter met het benutten van de spaarzame kansen; qua voetbal, en dit zeker gedurende het 2e bedrijf, waren de bezoekers eigenlijk de onderliggende partij. Onderliggend, maar wel vrij leep loerend op de counter, en dat leverde in de 1e helft dan ook twee treffers op. In de 21ste minuut was het een eerste keer prijs toen na een snelle combinatie door het centrum aanvalsleider Emircan Bagcan oog in oog met CION- doelman Bryan Struis verscheen; hij faalde niet: 0-1. Overigens had de thuisploeg al vrij snel in de wedstrijd een behoorlijke mogelijkheid op een voorsprong laten liggen; Joey van der Velden vond in de 6de minuut namelijk de voet van Berkel- goalie Jim Visser op zijn weg, zodat er slechts een hoekschop restte. De thuisploeg ging na de 0-1 van Bagcan uiteraard direct op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbrak in de 1e helft (te) vaak aan de juiste eindpass. Sterker, in de 26ste minuut werd het zelfs 0-2 toen een voorzet van de rechterzijde onberispelijk door Emiel van der Breggen werd binnengekopt: 0-2.

De 2e helft ging voor CION redelijk voortvarend van start, maar nog wel zonder het beoogde succes. In de 47ste minuut verschafte Menno Roodenburg zich namelijk wat ruimte, maar hij zag zijn inzet in de korte hoek door Visser gekeerd. Deze Visser was in de 2e helft wel vaker een sta-in-de-weg voor CION, en als hij dan al eens geklopt werd -zoals in de slotfase- dan verkreeg hij ‘hulp’ van het ‘houtwerk’; het was vlak voor tijd namelijk een stiftje van invaller Josimar Lima die op de lat eindigde. Ook de rebound leverde vervolgens geen treffer op. De thuisploeg had op dat moment de achterstand overigens al wel weten te verkleinen; in 72ste minuut was Menno Roodenburg met een slim genomen vrije trap doeltreffend.

En hoezeer de equipe van scheidend trainer Ricky van der Berg het in de resterende tijd ook probeerde, een verdiende gelijkmaker -of zelfs meer- zat er niet meer in.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl