Aankomende dinsdag 24 mei 19:30: Supercupwedstrijd DVO’32 – Hermes DVS bij Kethel Spaland

De strijd om de supercup Schiedam/Vlaardingen zal dit jaar, na 2 jaar noodgedwongen corona afwezigheid weer losbarsten!  Op dinsdag 24 mei zal er om 19:30 worden afgetrapt. Het toneel van de tweestrijd tussen de regerend kampioen van Schiedam (Hermes DVS) en Vlaardingen (DVO’32) is net als de vorige edities, sportpark Willem-Alexander, de thuishaven van Kethel Spaland en gelegen op de grens van beide buursteden.

“We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk kunnen we de wedstrijd nu echt gaan spelen,” laat Mischa Keemink namens de organisatie weten. “Afgelopen twee jaar zijn zowel het Vlaardings kampioenschap als het Schiedams kampioenschap niet gespeeld maar met Hermes DVS en DVO’32 als regerend kampioen is deze wedstrijd nooit van het programma af geweest. We hebben altijd gezegd ‘wat in het vat zit verzuurd niet’ en dat  geldt zeker niet voor haring en jenever. We zien deze wedstrijd dan ook weer als de aftrap van tal van sportevenementen die we zo lang hebben moeten missen” aldus Keemink

De Supercup traditie, in het leven geroepen door de organisatie van het Schiedams kampioenschap, gaat alweer haar vierde editie in en kende met VFC (zo) en Deltasport en SVV eerdere winnaars. De  finale tussen de haringkoppen en de jeneverneuzen kent dit jaar 2 nieuwkomers. DVO’32 bekroonde twee jaar geleden een meer dan uitstekend seizoen door in de finale van het Vlaardings kampioenschap VFC (za) met 8-0 alle hoeken van het veld te laten zien. Hermes DVS pakte op hun beurt op een zonovergoten Excelsior’20 complex de titel door de thuisploeg te verslaan in de finale. De strijd is uiteraard ook dit jaar weer gratis te bezoeken en de avond wordt zoals altijd opgeluisterd met de nodige muzikale gezelligheid.

 

 

Foto: Mischa Keemink en Ruben Zegers

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl