ABN AMRO WTT: Griekspoor wint Nederlands onderonsje van Brouwer

ROTTERDAM – Tijdens de 50ste editie van het World Tennis Tournament in de Rotterdamse Ahoy heeft Tallon Griekspoor zich geplaatst voor de halve eindstrijd. In een Nederlands onderonsje was hij met tweemaal 6-4 te sterk voor Gijs Brouwer.

In het onderonsje was Griekspoor vooral de beheerste en beste op de grote punten, waar Brouwer steeds meer foutjes opstapelde. In zowel set één als twee was één break genoeg voor Griekspoor, die zich daardoor voor het eerst plaatste voor de halve eindstrijd. Hij kan hierdoor de eerste Nederlandse finalist worden sinds Raemon Sluiter in 2003. De Rotterdammer verloor toen van de Wit-Rus Max Mirni.

Sinner
In de halve finales treft Griekspoor een Italiaan in topvorm: de 21-jarige Jannik Sinner. Hij won in de tweede ronde al overtuigend van Stefanos Tsitsipas (1). In de kwartfinale ging voormalig Grandslamwinnaar Stan Wawrinka eraan: 6-1 en 6-3.

Auger-Alliasime
Titelverdediger Felix Auger-Alliasime ging in de kwartfinale onderuit tegen de Rus Danill Medvedev: 6-2 en 6-4. De Bulgaar Grigor Dimitrov trof de Australiër Alex de Minaur. Beiden maakten er een wereldpartij van, waarna Dimitrov de winst binnen sleepte: 6-3, 3-6 en 7-6.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl