Achter het masker: Anouk van Collenburg (HC Schiedam)

De dames van HC Schiedam zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Inmiddels is promotie naar de overgangsklasse een feit en gloren, wanneer er op 10 mei thuis wordt gewonnen van Schaerweijde, de halve finales van de prestigieuze Silvercup ! Sluitpost Anouk van Collenburg ( 22) was hierin een belangrijke schakel. Voor Waterwegsport.nl ging het masker voor een keer af:

Altijd al op doel gestaan, Anouk?
“In de D-jeugd ben ik begonnen en kwam in een team met vriendinnen vanuit de basisschool. Vanaf de C, speelde ik halve wedstrijden als veldspeler en de andere helft als keepster. Sinds de B-tjes ben ik de goal niet meer uit geweest. Het leukste aan keepster zijn vind ik dat je soms beslissend kan zijn en ook het aansturen van het team bevalt mij wel.”

Hoe vind je het seizoen tot nu toe gaan?
“Het gaat opvallend goed, je ziet het team groeien. Dat zie je bijvoorbeeld dat wanneer we tegen een lager geklasseerde team spelen, we voorheen wat moeite hadden. We gaan daar nu heel anders mee om, volwassener.”

Heb je verbeterpunten voor jezelf?
“Het uitkomen is momenteel niet mijn sterkste punt en daarnaast kan ik me nog verbeteren in de shoot-out, hier is in onze competitie na een gelijkspel een extra punt te verdienen.”

Jullie zijn gepromoveerd !
“Ja geweldig !  Het belangrijkste was dat we ons eigen spel bleven spelen en onze kop niet lieten hangen wanneer het tegenzat. Al met al hebben we de laatste wedstrijden met z’n alle enorm goed opgepakt en terecht promotie afgedwongen. Volgend seizoen zal de stap omhoog best wel even wennen zijn, je speelt toch tegen betere tegenstanders. Ook zullen we anders gaan spelen dan dat we nu doen. Iets behoudender denk ik.”

Hoe is jouw contact met coach Karlijn Petri en wat heb je van haar zoal geleerd?
“Karlijn is een aardige en open coach. Zij is echt belangrijk voor het team. Ook weet ze goed naar ons te luisteren, wanneer wij iets anders willen. Zij leert mij hoe ik een tegendoelpunt had kunnen voorkomen, dit nemen we altijd even door. Ook bij corners weet ik dankzij haar hoe ik goed moet uitlopen. Ook heeft ze ons goed op de wedstrijd leren focussen. Dus niet bezighouden met randzaken, maar puur op de wedstrijd concentreren.”

Je speelt al een paar jaar in het eerste, waar sta je over 5 jaar?
“Ik hoop zo lang mogelijk te kunnen blijven keepen, want nu is het inderdaad nog leuk. Het naar je zin hebben, dat is toch wel het belangrijkste. We hebben nu een gezellig team en de resultaten zijn ook goed dus op dit moment heb ik absoluut geen klagen bij HCS en kijk ik uit naar onze verichtingen in de Silvercup!

Dit is een artikel uit de gloednieuwe waterwegsport.nl krant. Lees hier de voorjaarseditie online !
of pik hem op bij je vereniging !


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl