Adrie Poldervaart tekent bij FC Groningen

Adrie Poldervaart wordt met ingang van het seizoen 2019/2020 de eerste assistent van hoofdtrainer Danny Buijs bij FC Groningen. De 48-jarige Zuid-Hollander volgt in deze rol Hennie Spijkerman op, die vertrekt bij de Trots van het Noorden. Poldervaart tekent een overeenkomst voor een jaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Adrie Poldervaart was tot april van dit jaar hoofdtrainer van Excelsior. Hij stapte op bij de club waar hij meer dan 25 jaar in dienst was, met name als fysiotherapeut. Daarnaast was Poldervaart succesvol trainer in het amateurvoetbal bij onder meer OHVV in zijn geboorteplaats Oudenhoorn, Nieuwenhoorn, Spijkenisse, Zwaluwen en Barendrecht. In 2015 ontving hij de Rinus Michels Award voor beste trainer in het amateurvoetbal. Poldervaart werd voor het seizoen 2018/2019 aangesteld als hoofdtrainer van Excelsior.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen voor Poldervaart heeft gekozen. “Wij zochten een assistent-trainer, die complementair is aan de technische staf waarmee wij komend seizoen willen gaan werken. Dat was voor ons een belangrijk uitgangspunt. Voor de profielschets die wij hiervoor hebben opgesteld, hebben wij onder meer een beroep gedaan op externe expertise en kennis uit het werkveld. Daarna zijn we gaan kijken wie het beste in dit plaatje zou passen. Al snel kwam hierbij de naam van Adrie Poldervaart bovendrijven. Met collega-directeur Wouter Gudde hebben we bovendien iemand in ons midden, die Adrie goed kent en uit ervaring weet waar zijn kwaliteiten liggen. Daarna hebben wij met een aantal voetbaltechnische mensen verschillende sessies met Adrie gehad en meerdere intensieve en indringende gesprekken gevoerd. Daarbij zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Adrie de staf op een goede manier kan aanvullen en beter maken.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl